Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno, Mandžo!

Milan potvrdio, Mandžukić će na leđima nositi legendarni, ali ukleti broj

AC Milan danas je i službeno potvrdio transfer Marija Mandžukića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić novi je igrač Milana, u koji je stigao kao slobodni igrač. Mandžo je jučer prošao liječnički pregled, a danas je službeno potpisao ugovor.

Milan je objavio kako će Mandžukić nositi dres s brojkom devet.

''AC Milan s oduševljenjem objavljuje dovođenje Marija Mandžukića. Klub i napadač dogovorili su ugovor do kraja aktualne sezone s opcijom produženja ugovora na još jednu sezonu.''

Milanovu legendarnu devetku nosile su legende poput Marca van Bastena, Jean-Pierrea Papina, Georgea Weahe i Pippa Inzaghija. No nakon Pippa kao da je taj broj netko ukleo.

Alexandre Pato, Alessandro Matri, Luiz Adriano, Gianluca Lapadula, Andre Silva, Krzysztof Piatek... Nitko od njih nije ostavio traga s tim brojem na leđima od 2012. godine. Zanimljivo, Ibra ga nije htio uzeti kad je stigao.

gol expired Ovakav napadački dvojac nema nijedna momčad na svijetu: Zajedno imaju 73 godine, 774 gola i 54 trofeja divider

Neslužbeno, Milan će Mandžukiću za ovu polusezonu isplatiti milijun i 800 tisuća eura plaće.

''Mandžukić je osvojio 24 trofeja, uključujući Ligu prvaka, europski Superkup, Fifa Svjetsko klupsko prvenstvo i devet naslova prvaka. Za Atletico Madrid postigao je 20 pogodaka u 43 nastupa, a u pet sezona u Juventusu 44 pogotka u 162 nastupa'', pohvalio se Milan u priopćenju.

Sinoć se nakon utakmice o dolasku Mandže izjasnila i prva zvijezda kluba Zlatan Ibrahimović.

''Potpisao je ugovor, postat će novi igrač Milana. Sad ćemo biti dvojica za plašenje protivnika", izjavio je Ibra.

Njih dvojica kombinirano su postigli 774 gola te su osvojili s različitim momčadima 54 trofeja. Mandžukić je postigao 233 pogotka i osvojio 23 trofeja, dok je Ibra pridodao 541 pogodak i čak 31 trofej.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider