Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''prava talijanska škola''

Bivši igrač Hajduka iz osobnog iskustva o novom treneru na Poljudu: Igrače čeka prava škola

Bivši Hajdukov prvotimac radio je s novim trenerom Splićana, za kojeg ima samo riječi hvale.

Novi trener Hajduka je nedavni trener godine u Švicarskoj, ali i čovjek koji se u klubovima zadržavao u prosjeku manje od pola godine! Njegovo ime je Paolo Tramezzani, Talijan je, a prvu utakmicu vodit će već u petak.

Novi trener Hajduka, Talijan Paolo Tramezzani, svjestan je gdje je došao, odnosno izazova koji ga čeka.

"Poznajem povijest. Znam da je za naše navijače i ljude ovaj klub više od kluba, poput razloga svakodnevnog življenja. Stoga je velika čast za mene biti ovdje."

Iako se ime 50-godišnjeg talijanskog stručnjaka uopće nije spominjalo kroz medije, predsjednik Hajduka uvjeren je kako je ovo pravi izbor.

Najduži mandat - 10 mjeseci

"Trener je upravo onakav kakvog smo ga i tražili, što sam isticao cijelo vrijeme - i karakteran, i pošten, i pobjednik. I sve kvalitete koje sam zamišljao, koje sam stavio ispred sebe i koje sam iskomunicirao sa sportskim direktorom, on ih je na neki način i objedinio."

gol expired Novi trener Hajduka: ''Znam da trenutak nije dobar, ali ja sam svašta već prošao'' divider

Tramezzani je pet godina bio pomoćnik sunarodnjaku Gianniju De Biasiju u albanskoj reprezentaciji, a onda je počeo samostalnu trenersku karijeru.

Dosad je vodio švicarske klubove Lugano i Sion, ciparski APOEL, talijanskog drugoligaša Livorno te ponovno Sion, ali samo od lipnja do kolovoza prošle godine. Ove je klubove vodio na ukupno 85 utakmica, upisavši 40 pobjeda, 20 remija i 25 poraza.

Najduže se - i to samo 10 mjeseci - zadržao na Cipru gdje je s APOEL-om bio prvak. Uspjeha je imao i na startu karijere, u Luganu, koji je na polusezoni preuzeo na pretposljednjem mjestu švicarske lige, pa dogurao do treće pozicije i plasmana u Europsku ligu.

"Prava talijanska škola"

Proglašem je trenerom godine, a tamo je vodio i bivšeg Hajdukovca Gorana Jozinovića, koji za Talijana ima samo riječi hvale.

"Vidi se baš da je talijanska škola, stvarno dosta radi na toj taktici. Morate taktiku dovesti do savršenstva."

gol expired Beckham doveo poznato ime na klupu: Bivši suigrač iz slavne momčadi preuzeo njegov klub divider

"Kod njega nema alibi igre, ili da je netko zvijezda pa taj ima nekog kredita. Kod njega morate od prve do zadnje minute na 100 posto, kad ne možete, izlazite i to je to."

Jozinović se nada da će Tramezzani na Poljudu dobiti strpljenja i vremena, a Talijan da neće morati povlačiti neobične metode, poput one kada je svoju momčad - zbog loše forme - odveo u tvornicu u 6 ujutro.

"Nadam se da to nećemo trebati. Bilo je to iskustvo. Nakon toga, mi smo počeli postizati vrlo dobre rezultate, ali mislim da razlog tome nije bio što smo u 6 ujutro išli vidjeti stvaran život. No, mislim da igrači ponekad možda žive u nekom drugom svijetu", rekao je Tramezzani.

Tramezzani je u poslijepodnevnim satima odradio i prvi trening, a debi na klupi Hajduka imat će u petak, kada Splićani kod Šibenika igraju prvu utakmicu nastavka HNL sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider