Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''hajduk je poznat klub''

Novi trener Hajduka: ''Znam da trenutak nije dobar, ali ja sam svašta već prošao''

Hajdukov novi trener Paolo Tramezzani predstavio se na press-konferenciji na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je nakon propalih pregovora s Portugalcem Silasom odabrao novog trenera. Radi se o talijanskom stručnjaku Paolu Tramezzaniju, koji je dosad vodio švicarske klubove Sion i Lugano, ciparski APOEL te talijanski Livorno.

Na početku obraćanja medijima zahvalio je predsjedniku Hajduka Lukši Jakobušiću te sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu na povjerenju.

''Znam koliko je ovaj klub važan, znam za povijest, znam za navijače koji žive s ovim klubom. Velika mi je čast biti ovdje. Dat ću sto posto od sebe. Znam da trenutak nije dobar, ali u životu sam dosta toga prošao. Možemo napredovati, ovo je važna sezona. Već u petak nas čeka utakmica. Danas je moj prvi susret s igračima. Želim da momčad stekne samopouzdanje i da vjeruje u ono što radimo'' rekao je Tramezzani.

Na Cipru je s APOEL-om osvojio naslov prvaka, a mali Lugano spasio je od ispadanja u Švicarskoj te je potom izborio skupine Europske lige.

''Znam da nemam puno vremena, imamo dosta utakmica u kratkom razdoblju. Želim svojim igračima unijeti entuzijazam. Znam da nekad nije lako nositi dres ovog kluba. Nadam se da možemo na dobar način završiti sezonu. Pred nama je još dosta utakmica u prvenstvu, tu je i kup. Ono što želim od svojih igrača jest da daju sto posto. Nema štednje.''

Želi u Hajduku ostati duže nego što je imao običaj

Poznat je kao strog trener, ali kojeg igrači vole. Zna kako ih motivirati. Novinari su mu spomenuli kako je u Luganu odveo igrače u tvornicu u 6 ujutro.

''To je bila inspiracija. Nakon toga smo zaredali dobre rezultate. To sam napravio da vide što je pravi život. Nekad igrači žive u drugom svijetu. Rezultat je bitan. Ako pobjeđuješ, sve je dobro. Ako daš sve od sebe i rezultat nije dobar, nitko ti ne može ništa zamjeriti. Ne želim vidjeti momčad koja se plaši igrati nogomet.''

Kaže kako je u Italiji Hajduk poznat klub te da je možda baš Hajduk ono što mu je nedostajalo u karijeri.

''U mojoj kratkoj trenerskoj karijeri nedostajalo mi je da negdje ostanem duže. Nadam se da će ovdje to tako biti. Siguran sam da je Hajduk fantastična šansa za mene. Moj je cilj vratiti Hajduk na mjesto gdje pripada. Gledao sam dosta utakmica. Mislim da ova momčad ima dobru kvalitetu, dobre igrače i vrlo dobre mlade igrače ponikle u Hajdukovoj akademiji'', zaključio je Tramezzani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider