Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RIJEČANI PRED TEŠKIM ISPITOM

Megazvijezde stigle u Hrvatsku: Samo jedan igrač vrijedi tri puta više od momčadi Rijeke

Rijeka sutra igra protiv Real Sociedada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeku sutra od 19 sati očekuje prvi europski ispit. Na Rujevicu stiže jaki Real Sociedad. 

Španjolski sastav danas je stigao u Rijeku, a gosti će igrati u najjačem sastavu svoju prvu europsku utakmicu ove sezone. Real je u dobroj formi, u zadnje četiri utakmice ima tri pobjede (Elche, Getafe, Betis) i poraz protiv Valencije.

Riječani nemaju tako kvalitetne igrače poput Sociedada, no momčad s Rujevice već je pokazala protiv Kopenhagena da se može nositi s ozbiljnim europskim momčadima, pa je sutra na Rujevici sve moguće.

gol expired Khabib objavio popis najboljih nogometaša svih vremena: Posebno je objasnio jedno ime divider

Sociedad za Rijeku:

A. Remiro, Aritz, Portu, Merino, Willian J., Oyarzabal, Januzaj, Aihen, Moyá, Guridi, Sagnan, Guevara, Gorosabel, Isak, Monreal, Silva, Le Normand, Bautista, Pacheco, López, Navarro, Arambarri, Ayesa, Zubimendi.

Prema popisu u Rijeku su stigli bivši igrači Manchester Uniteda, Dortmunda, Manchester Cityja, Newcastela, Arsenala i Atletico Madrida.

Glavna zvijezda legendarni Španjolac

Na Rujevici bi od početka mogao zaigrati legendarni David Silva, ikona Manchester Cityja. Silva je ovog ljeta otišao iz Cityja nakon deset godina, a s 34 godine spreman je za nove izazove. Bit će sigurno najveći mamac Riječana za dres nakon utakmice.

gol expired Došao s vrećicom iz trgovine na Camp Nou, zabio za Barcelonu pa kući otišao taksijem divider

No Sociedad nije samo Silva. U klubu su Adnan Januzaj, bivši talent Uniteda, tu je bivši igrač Arsenala – Nacho Monreal pa opasni napadač Isak, koji je nedavno igrao u dresu Švedske protiv Hrvatske na Maksimiru. Još treba istaknuti Oyarzabala, Merina i Portua.

Najskuplji igrač gostiju je Oyarzabal, koji vrijedi nestvarnih 60 milijuna eura prema Transfermarktu. Real ukupno vrijedi 310 milijuna eura, a Rijeka tek 17 milijuna. Za usporedbu, najskuplji igrač Rijeke je Franko Andriješević koji vrijedi 1,5 milijuna eura.

U Rijekinoj skupini još su Napoli i AZ, a u idućem kolu Rijeka ide u goste Alkmaaru.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider