Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"apokalipsa italije"

Teške optužbe u Italiji: "Mumije nam vode savez i dovode propale strance"

Nikome nije bilo lako nakon što je Italija poslije 60 godina ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Talijani u šoku nakon ispadanja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Italija je, kao i ostatak svijeta, ostala šokirana nakon što su "azzurri" poslije 60 godina uzastopnog nastupanja na Svjetskom prvenstvu ostali bez plasmana. Švedska je izborila nastup u Rusiji nakon remija bez pogodaka u Italiji, odnosno nakon što je u prvoj utakmici slavila s minimalnih 1:0.

"Sramota koja se ne smije tolerirati", pišu talijanski mediji, koji gotovo svu krivnju svaljuju na izbornika Venturu.

"Italijo, ovo je apokalipsa! Nema nas na Svjetskom prvenstvu nakon 60 godina", piše Gazzetta dello Sport.

Isti je talijanski izvor ponudio i četiri imena koja bi trebala naslijediti Venturu na klupi talijanske reprezentacije: Massimiliano Allegri, Carlo Ancelotti, Antonio Conte ili Roberto Mancini.

"Azzurri ostali bez Svjetskog prvenstva", piše Corriere dello Sport.

"Po treći put u povijesti Italija neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Azzurri su platiti cijenu Venturinih pogrešaka. Dvije neobjašnjive odluke i kontradiktornost u dodatnim kvalifikacijama nanijeli su Savezu nepopravljivu štetu. Nakon što se suze isuše, izbornik je zaslužio samo jedan ishod - otkaz", piše potonji medij.

"Svi idemo doma! Prokletih 0:0 na San Siru, Italija ostaje bez Svjetskog prvenstva", piše Tuttosport.

"Katastrofa Italije: Ne idemo na Svjetsko prvenstvo", piše La Stampa.

Kaos u reprezentaciji dao se naslutiti i nakon prve utakmice kada su počele pljuštati kritike sa svih strana zbog promjene sustava u kojem je Ventura igrao. Naime, formaciju 4-2-4 je promijenio u 3-5-2 po prvi put u ovim kvalifikacijama u prvom susretu igranom u Švedskoj. Ventura je u obje utakmice imao čudan odabir nekih igrača, a to se najbolje vidjelo u završnici uzvrata kada je na klupi za pričuve poludio Daniele De Rossi.

Umirovljeni talijanski nogometaš Paolo Cannavaro napao je kompletan Talijanski savez nakon debakla i prst, osim u njih, uperio prema strancima u reprezentaciji.

"Ljudi, pa nismo ostali bez Svjetskog prvenstva danas. Izgubili smo ga prije 15 godina kada su neznalice iz saveza počele uvoziti strance iz svih dijelova svijeta koji su potom uzmali mjesto u reprezentaciji od naših mladih dečki", piše na svom Instagram profilu brat osvajača Zlatne Lopte.

"Nadam se da smo dotaknuli samo dno i da sada konačno može krenuti u reformaciju NAŠEG NOGOMETA. Zbogom mumijama koje kontroliraju talijanski nogomet i kradu mjesta mladih talijanskim nogometašima. Mičite nam se s puta. Podržimo mladu Italiju koja dolazi. Vratimo Italiju koje se bojao i kojoj je zavidio cijeli svijet. Ovo nam se moralo dogoditi da se probudimo", zaključuje Cannavaro.

Od reprezentacije se oprostio poveći broj igrača. Gianluigi Buffon otišao je sa suzama u očima, De Rossi s ljutnjom, a Giorgio Chiellini i Andrea Barzagli s velikim razočaranjem.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine započinju u jesen 2018. godine, a tada bi mogli vidjeti jednu novu, pomlađenu Italiju, koju će predvoditi klinci poput Gianluigija Donnarumme, Danielea Rugania, Roberta Gagliardinia, Federica Bernardeschia, Andree Belottia...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider