Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj jedne ere

Legenda se oprostila u suzama: Pogledajte posljednju poruku velikog Buffona

Italija se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo po prvi put nakon čak 60 godina.

Gianluigi Buffon (Screenshot Twitter)

Italija je odigrala 0:0 sa Švedskom u Milanu te ispala u dodatnim kvalifikacijama za SP u Rusiji. Azzurri tako prvi put nakon 1958. godine neće igrati na svjetskom prvenstvu. A svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije odigrao je veliki Gianluigi Buffon.

''Žao mi je, ne samo meni, već svima koji su dio reprezentacije. Propustili smo nešto što je jako važno cijelom društvu i to je moje jedino razočaranje. Završio sam, vrijeme je tiranin koji me pregazio. Ispada da se moja posljednja utakmica podudara s ovim neuspjehom. Svi smo jednako krivi'', rekao je kroz suze 39-godišnji vratar.

Buffonov suigrač iz Juventusa Andrea Barzagli i veznjak Rome Daniele De Rossi, koji se našao u svađi s izbornikom, također su završili svoju reprezentativnu karijeru, a isto se očekuje i od Giorgija Chiellinija. Spomenuti kvartet je zajedno skupio 461 nastup za talijansku reprezentaciju.

''Sigurno postoji budućnost za talijanski nogomet, jer imamo ponos, sposobnost i odlučnost da uvijek nađemo način da se vratimo na noge. Reprezentaciju ostavljam u dobrim rukama'', zaključio je Buffon.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider