Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznata i cijena

Dinamo službeno potvrdio novo pojačanje iz HNL-a: Stigao je daroviti mladić

Mauro Perković stigao je do velikog transfera, Pulu je zamijenio Zagrebom.

Mauro Perković (Foto: gnkdinamo.hr)

Dinamo je i službeno potvrdio novi transfer na Maksimiru. Ante Čačić u klub je doveo Maura Perkovića, 19-godišnjeg stopera iz Istre 1961.

Modri su navodno za Perkovića platili oko dva milijuna eura, a mladić rođen u Puli došao je na posudbu s obaveznom kupnjom na kraju sezone.

''Dinamov obrambeni red od ovoga je tjedna čvršći za darovitog mladog braniča koji će dodatno armirati branu prema maksimirskim vratima. Donedavni stoper Istre 1961, Mauro Perković postao je novi igrač Dinama, pri čemu će momčad trenera Ante Čačića osnažiti na lijevoj strani defenzivnog reda.

Talentirani mladi obrambeni igrač stigao je u zagrebački klub na posudbu s obaveznim otkupom'', objavio je Dinamo pa dodao:

Neymar i Kylian Mbappe Neymar poklopio Mbappea, PSG-u prekipjelo: Brazilska superzvijezda prelazi u Englesku! divider

Rođen je u Puli, prošao je školu Istre 1961, još je uvijek u tinejdžerskim danima, a 22. ožujka navršit će 20 godina. U Dinamu će naići i na neka poznata lica: u prvoj momčadi Istre 1961 debitirao je na proljeće 2021., dakle baš u vrijeme kad je u pulskom klubu na posudbi bio aktualni maksimirski branič i Perkovićev tadašnji i sadašnji suigrač i partner u središtu obrane Josip Šutalo.

U Istri 1961 zamijetio ga je i tadašnji trener pulske momčadi, svojedobni strateg u mlađim Dinamovim uzrastima Ivan Prelec, koji se posebno pohvalno izražavao o potencijalima mladoga pulskog braniča. Perković je, primjerice, u dosadašnjim dvobojima pulske momčadi protiv Dinama nastupao u različitim formacijama, pri čemu je u sustavu s trojicom braniča igrao lijevog stopera, dok je u rasporedu s četvoricom u defenzivi ordinirao i u ulozi stopera, ali i lijevoga beka.''

''Jako se veselim i smatram da je ovo veliki iskorak u mojoj karijeri. Dinamo je momčad u kojoj mogu samo napredovati i s vremenom, nadam se, ostvariti svoj puni potencijal. Ciljevi su jasni, ove sezone želim s Dinamom osvojiti dvostruku krunu, dakle obraniti naslov prvaka te osvojiti titulu u Kupu. A zatim i još veće stvari, nadam se da ćemo se sljedeće sezone plasirati u Ligu prvaka i ondje učiniti velike stvari, jer Dinamo je prethodnih godina pokazao da je itekako sposoban za to'', rekao je novi igrač Dinama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider