Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samo naprijed!

VIDEO Hrvatska ima novo atletsko čudo: Senzacionalna 16-godišnjakinja najavljuje velike stvari

Samo 16 godina ima novo hrvatsko atletsko čudo. Mlada Varaždinka Jana Koščak vlasnica je juniorskog rekorda u skoku u vis, koji je donedavno držala Blanka Vlašić.

Talentirana višebojka i skakačica u vis Jana Koščak drži i nekoliko nacionalnih rekorda, a nedavno se vratila i s prvog seniorskog natjecanja u Tallinnu gdje je također bila sjajna.

"Da, sezona je stvarno krenula odlično, s obzirom da sam već na prvom natjecanju skočila taj Blankin rekord koji je trenutno najbolji rezultat na svijetu za ovo godište", kazala je Jana za Dnevnik Nove TV.

Ona trenutno ima preskočenih 190 centimetara, a Blanka je u njezinim godinama skakala 183. Jesu li joj te usporedbe s Blankom opterećujuće?

"Na neki način stvara na mene presing da budem još bolja, ali naravno da mi i godi s obzirom da svi znamo kakva je ona bila sportašica. Sve te Blankine medalje i njezin rezultat od 208 centimetara koji je drugi rezultat u povijesti svjetske atletike, mislim da je to nešto nevjerojatno."

Sezona je fantastična, u zadnja dva mjeseca poskidala je osam ili devet raznoraznih rekorda.

"Da, pogotovo skakačke discipline, tih 190 u skoku u vis, 6,34 u skoku u dalj, seniorski rekord Hrvatske, prvi rezultat u svijetu, trenutno držim pet najboljih rezultata u svijetu i zato se zapravo fokusiram i na višeboj, odnosno petoboj u dvorani."

Natjecanje u Tallinnu bio joj je prvi izlet u seniorske vode.

"Da, bila mi je čast, odlično je bilo, natjecati se s curama koje su osvajale medalje na svjetskim prvenstvima, to je bilo moje prvo seniorsko natjecanje, to je bila srebrna atletska liga, gdje sam srušila seniorski, juniorski i mlađi juniorski rekord Hrvatske."

Patrik Koščak Janin je otac i trener. Imali smo Joška i Blanku, sad imamo tatu Patrika i Janu.

"Ja ću ovako reći - mislim da je to sjajan recept jer ako netko poznaje svoje dijete, to je otac ili majka, ali naravno, tu mora biti jedna doza objektivnosti. Ako se previše očekuje, to ne može ispasti dobro."

Na pitanje kakav je Patrik kao trener, Jana odgovara:

"Pa dobar, ako odradim dobar posao na treningu onda smo i doma dobri, ali ako se posvađamo, onda i doma zna biti problema."

Naravno, njezin cilj su Olimpijske igre u Parizu.

"Bila bi mi čast stvarno doći na OI, jer ja bih sljedeće godine imala 17 godina, nadam se i normi koja iznosi 6450 bodova, ove sezone ciljam još malo više", poručila je Jana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider