Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"milito ga je htio ubiti"

Materazzi otkrio kako je nakon ulaska u finale Lige prvaka nalupao Balotellija u svlačionici

Marco Materazzi vrlo je karizmatična ličnost i jedna od najvažnijih osoba u Interovoj sezoni iz snova prije 10 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umirovljeni talijanski nogometaš Marco Materazzi u zanimljivom je razgovoru s navijačem Intera Davideom Oldanijem otkrio nekoliko zanimljivih stvari iz svoje karijere. Među njima se našla i priča kako je "namlatio" Marija Balotellija, priča o njegovoj povezanosti s Mourinhom, te incident iz finala Svjetskog prvenstva 2006. godine kada je iznudio crveni karton Zinedinea Zidanea.

Materazzi je potvrdio priču da je nakon uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka 2010. godine između Barcelone i Intera istukao Balotellija, koji je pokazao veliko nepoštovanje prema suigračima i klubu.

"Zaslužio je batine. Milito ga je htio ubiti"

gol expired Legenda Milana nahvalila hrvatskog reprezentativca, a Ibri bi podignula spomenik divider

"Istina je. Dobro sam ga namlatio tog dana. Volim Marija, ali tog je dana zaslužio batine. Danas smo poput braće, no tog je dana napravio nekoliko stvari koje nije trebao", započeo je zanimljivu priču Materazzi.

"Bacanje dresa na tlo nije najgore što je napravio te večeri. Prije utakmice u autobusu nam je svima rekao da će igrati loše. Obećao sam mu batine ako će tako biti i dobio ih je. Ušao je s klupe za pričuve i pucao s centra umjesto da krene u kontru. Diego Milito ga je htio ubiti. Tjedan dana kasnije sam tražio Mourinha da me na treningu stavi u suparničku momčad od Marija. Nakon svega par minuta sam ga poslao natrag u svlačionicu", ispričao je Materazzi.

On i Oldani dotaknuli su se i njegove posebne veze s trenerom Joseom Mourinhom, koji je odveo Inter do trostruke krune te 2010. godine.

gol expired Petković se emotivnom porukom oprostio od Bjelice: "Trener koji me najviše naučio" divider

"Nitko se ne može usporedit s Mourinhom"

"Nitko se ne može usporediti s Mourinhom kada je u pitanju povezanost s igračem. Uz to je pametnjaković. U posljednje vrijeme ga zaobilaze pobjede, no nadam se da će se uskoro vratiti na pobjedničke staze", kazao je Materazzi.

Neizostavno pitanje bilo je i finale Svjetskog prvenstva 2006. godine između Italije i Francuske, te isključenje Zinedinea Zidanea koje je upravo on iznudio. Zidane ga je glavom udario u prsa, a Materazzi dan danas smatra da nije napravio ništa da bi to zaslužio.

"Prancuzi su stali u zaštitu Zidanea zbog tog poteza, a mene su moji Talijani razapinjali. To me najviše boljelo."

Materazzi je s Interom osvojio pet naslova prvaka Italije, četiri Coppa Italije, četiri domaća Superkupa, Ligu prvaka i FIFA Klupsko svjetskog prvenstvo. S Italijom je postao prvak svijeta spomenute 2006. godine, dok je godinu kasnije proglašen najboljim braničem svijeta. 

gol expired Bjelica nakon razlaza: ''Nisam se posvađao s Mamićem, nisam ovo očekivao'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider