Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Mnogi će zažaliti

Zaboravljeni talent Reala servirao asistenciju sezone: ''Nevjerojatno. Vau. Dosad najbolji igrač La Lige''

Bio je ovo nezaboravan tjedan za mlade talente Real Madrida.

Martin Odegaard (Screenshot Twitter)

19-godišnji Vinicius i njegov brazilski sunarodnjak Rodrygo u srijedu su postigli zadivljujuće golove u pobjedi Reala protiv Osasune, što je bilo prvi put od 1996. godine da su dva igrača mlađa od 20 godina postigla pogodak u istoj utakmici za Los Blancose.

Samo 24 sata kasnije oduševio je još jedan tinejdžer Reala. Na stadionu Anoeta 20-godišnji igrač madridskog kluba na posudbi u Real Sociedadu Martin Odegaard spektakularno je asistirao u domaćoj pobjedi 4:0 protiv Alavesa.

U 19. minuti utakmice Norvežanin je primio loptu na 30-ak metara od gola pored protivničkog veznjaka Tomasa Pina i zatim servirao savršeno 20-metarsko dodavanje suigraču Mikelu Oyarzabalu, koje je probilo tri braniča Alavesa. Oyarzabal je nakon toga lako progurao loptu pored vratara i doveo Sociedad u vodstvo, ali glavninu posla obavio je Odegaard.

Rodrygo Goes (Foto: AFP) Tinejdžerska senzacija oduševila Madrid: U prvom dodiru ispisao povijest, podsjetio na "pravog" Ronalda divider

Nesumnjivo asistencija sezone koja je natjerala poznatog nogometnog novinara Sida Lowea da proglasi Odegaarda najboljim igračem dosadašnjeg dijela La Lige.

''Ovo je bilo nevjerojatno od Odegaarda. Vau. Kakav igrač. Pravi argument za obrazloženje da je do sada najbolji igrač La Lige ove sezone. Sjajan'', napisao je Lowe na svom profilu na Twitteru.

Odegaard se ovog ljeta pridružio Sociedadu na posudbu iz Madrida, potpisavši dvogodišnji ugovor nakon impresivnog perioda u Vitesseu. 20-godišnji krilni igrač postigao je dva pogotka u pet utakmica prije četvrtka, a onda se proslavio i sjajnom asistencijom.

Mnogi navijači Reala mogli bi se zapitati zašto ga je klub ovog ljeta ponovno pustio, a kritičari koji su ga proglasili izgubljenim slučajem zašutjeti.

Video čudesne asistencije Odegaarda pogledajte OVDJE.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider