Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte cijeli razgovor

Marko Livaja za Dnevnik Nove TV: "Šanse da ostanem u Hajduku su 50:50"

S najboljim igračem Hajduka razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Marko Livaja bio je prvo ime posljednjeg ovosezonskog najvećeg derbija hrvatskog nogometa.

Hajduk nije uspio pobijediti Dinamo na Poljudu, ali se tijekom tih 90 minuta itekako vidjelo koliko Livaja znači ovoj momčadi Hajduka i kolika je zapravo klasa od igrača.

Pretpostavljamo da je taj pogodak u debiju u derbiju ostvarenje dječačkog sna?

"Sigurno je, bio je to poseban dan za mene, prvi derbi sam odigrao sa 27 godina. Malo mi je krivo što nije bilo navijača jer svi znamo kakva je ovdje publika. Sigurno da sam ispunio jedan san i ništa, moramo nastaviti raditi dalje i dokazivati se u novim utakmicama."

Eto završilo je 1:1, ali Hajduk je imao dvije-tri zaista izgledne prigode. Žalite li za pobjedom?

"Idemo izboriti Europu"

"Možemo biti zadovoljni što smo im stvorili dosta prilika i stavili ih u neke problematične situacije, a sad da žalimo – nemamo što žaliti, utakmica je završila. Zadovoljni smo, nismo izgubili derbi, imamo još četiri utakmice do kraja da izborimo tu Europu, da nastavimo u istom ritmu kao i ove dvije zadnje utakmice."

Došli ste u Hajduk s 27 godina, odrekli ste se pola milijuna eura, to nije mali novac. Ostajete li u Hajduku?

"Iskreno, nisam pričao s menadžerom još o tome nego pričam tu s Upravom. Imamo stvarno dobar odnos, pričamo svaki dan, dajemo neke ideje jedni drugima. Ne želim još razmišljati o tome, imamo još četiri utakmice bitne za Europu, ne želim opterećivati ni sebe ni njih. Sjest ćemo na kraju sezone i vidjeti što je najbolja opcija za mene i za njih i to je to."

Znači šanse su negdje 50:50?

"Možemo reći tako, da."

"Biuk i Ljubičić moraju biti putokaz Hajduku"

Hajduk je u zadnje vrijeme lansirao dvojicu svojih supertalentiranih juniora, Stipu Biuka i Marina Ljubičića. Je li to konačno taj put kojim bi Hajduk trebao ići naprijed i ostvarivati bolje rezultate?

"Mislim da su Stipe i Marin pokazali da su već spremni igrati. Sigurno da neće svaka utakmica biti na top nivou, ali bitno da se vidi da su talenti i da mogu igrati i mislim da Hajduku to treba biti putokaz za ubuduće. Ovdje uvijek ima kvalitetnih igrača, samo im treba dati šansu."

Mišljenje o treneru Tramezzaniju? Je li to dugoročno rješenje za Hajduk?

"Ne želim uopće ulaziti u to. Imamo odličan odnos, dobar je kao čovjek, to je najbitnije, a na terenu je pokazao da je sposoban. Na meni nije da ja odlučujem, ima tko će, tako da ćemo vidjeti na kraju sezone."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider