Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji strijelac Prve HNL

Livaja nakon hat-tricka: "Ne bavim se brojkama, važno je da na kraju osvojimo ono što želimo"

Marko Livaja zabio je tri gola u pobjedi Hajduka nad Dragovoljcem u 24. kolu Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka svladali su Hrvatski Dragovoljac s 3:0 u 24. kolu Prve HNL u Kranjčevićevoj, a sva tri pogotka djelo su Marka Livaje koji se učvrstio na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca s 21 pogotkom.

Ovim hat-trickom srušio je rekord Mije Caktaša koji je zabio najviše pogodaka za splitski sastav u jednoj sezoni Prve HNL, i to njih dvadeset.

Livaja najavio dvoboj s Rijekom

"Ne opterećujem se brojkama, bitno je da momčad pobjeđuje, da igra dobro i da na kraju osvojimo što želimo. U igri smo za dva trofeja. Imamo iskusne igrače koji su igrali vani, puno smo bolji nego prošlo ljeto i jesenas", rekao je Livaja pa se osvrnuo na današnji dvoboj s Dragovoljcem u Kranjčevićevoj.

Treći pogodak Livaje protiv Dragovoljca

"Teren je bio najgori u proteklih godinu dana, bili su jako teški uvjeti, ali bili smo bolji, dominatniji. Loše smo igrali u posljednjoj trećini, ali smo na kraju zasluženo slavili. Tri boda su tu, a sada nas čeka vrlo važna utakmica s Rijekom. Derbi pred punim Poljudom", kazao je.

gol expired VIDEO Kakva drama u Puli: Istra imala zicer za potpuni preokret, Osijek zabio za pobjedu u 95. minuti divider

Za kraj Livaja se zahvalio navijačima Hajduka koji su im dali gromoglasnu podršku u Kranjčevićevoj. Dosta je navijača ostalo ispred stadiona.

"Hvala navijačima koji su došli u velikom broju, dosta ih je ostalo van stadiona. Imamo podršku kakvu nema niti jedan klub u Hrvatskoj.

Brojke Marka Livaja u Prvoj HNL

  • U 22 prvenstvena nastupa zabio je 23 pogotka
  • Devet golova s bijele točke
  • Najbolji strijelac Prve HNL
  • Najbolji strijelac Hajduka u jednoj sezoni Prve HNL

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider