Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mance za tri boda

VIDEO Kakva drama u Puli: Istra imala zicer za potpuni preokret, Osijek zabio za pobjedu u 95. minuti

Istra i Osijek igraju u 24. kolu HT Prve HNL...

Nogometaši Osijeka i Hajduka ostvarili su važne gostujuće pobjede u susretima 24. kola Prve HNL nastavivši "lov" za vodećim Dinamom.

Osijek je u Puli u dramatičnoj završnici porazio Istru 1961 sa 3-2 postigavši pobjednički pogodak u petoj minuti nadoknade, dok je Hajduk na stadionu u Kranjčevićevoj ulici porazio Hrvatski dragovoljac sa 3-0.

Osijek sada ima isti broj bodova kao i vodeći Dinamo, no "Modri" imaju bolju razliku pogodaka i dva susreta manje, dok se Hajduk približio Dinamu na dva boda zostatka, ali uz utakmicu više.  

HNL golovi: Istra 1961 - Osijek 0:1 (Caktaš)

Osijek je na Aldo Drosini poveo u 27. minuti nakon lijepe akcije koju je započeo Jevhen Čeberko dubinskom loptom prema Ramonu Mierezu koji je povratnom loptom uposlio Miju Caktaša, a ovaj neobranjivo pogodio sa 12-13 metara u lijevi gornji kut. Bio je to njegov treći gol za Osijek otkako je ove zime stigao u Gradski vrst iz saudijskog Damaca.

U 40. minuti Osijek je zabio i drugi gol. Caktaš je ubacio loptu iz kornera, Kristian Fućak je glavom prebacio na drugu vratnicu gdje je odlično reagirao Mihael Žaper. Luka Marin je pokušao izbiti loptu iz gola, no nije uspio.

HNL golovi: Istra 1961 - Osijek 0:2 (Žaper)

Istra se vratila u "život" u 58. minuti. Mateo Lisica je ubacio s desne strane do Diona Drena Belje koji je pucao. Ivica Ivušić je sjajno reagirao, ali je napadač Osijeka na posudbi u Istri pospremio odbijanac za 2-1.

Osijek je u 69. minuti mogao do povećanja vodstva, tek što je ušao, Topčagić je bio u lijepoj šansi, snažno je pucao sa 14 metara, no Lučić se iskazao na vratima i loptu izbio u korner. Uzvratili su Puljani u 73. minuti, Antonio Ivančić je pucao, no Ivušić je bio siguran.

HNL golovi: Istra 1961 - Osijek 1:2 (Beljo)

Daleko bolju igru u nastavku Istra je oplodila izjednačenjem u 84. minuti. Nakon Marinova ubačaja iz kornera, Einar Galilea je odlično skočio i glavom poslao loptu u desni kut nemoćnog Ivušića. Čak pet minuta je trajala VAR provjera Istrina gola zbog mogućeg prekršaja u napadu, a nakon provjere sudac Duje Strukan je pokazao na centar.

U četvrtoj minuti nadoknade Lisica je mogao i okrenuti rezultat, no Ivušić je obranio. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika Antonio Mance je u petoj minuti nadoknade donio važnu pobjedu gostima.

HNL golovi: Istra 1961 - Osijek 2:2 (Galilea)

Prva HNL - 24. kolo:

Hr. dragovoljac - Hajduk 0-3 (Livaja 32-11m,74-11m, 79)
Istra 1961 - Osijek 2-3 (Beljo 58, Galilea 84 / Caktaš 27, Marin 40-ag, Mance 90+5)

U petak:
Gorica - Slaven B. 0-3 (Caimacov 2, Zvonarek 10, Marina 56-11m)

U nedjelju:
Rijeka - Šibenik (15.00)
Dinamo - Lokomotiva (17.05)

HNL golovi: Istra 1961 - Osijek 2:3 (Mance)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider