Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva penala za Splićane

VIDEO Hajduk slavio u Zagrebu: Bijeli pobijedili Hrvatski dragovoljac, hat-trick Marka Livaje

Hajduk je pobijedio Hrvatski dragovoljac 3:0 u 24. kolu HT Prve HNL…

U susretu 24. kola Prve HNL Hajduk je na gostovanju pobijedio Hrvatski dragovoljac sa 3-0, a sva tri gola zabio je Marko Livaja stigavši do brojke od 21 gola ove sezone. 

Livaja je prva dva gola zabio s bijele točke (32, 74), a trećeg u 79. minuti iz igre.

Četvrta je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone, pri čemu treća gostujuća. Splićani su slavili kod Šibenika (3-1) i Gorice (4-0), a zatim u posljednjem kolu pobijedili Slaven Belupo na Poljudu sa 3-1.

HNL golovi: Hrvatski Dragovoljac - Hajduk 0:1 (Livaja)

Bila je to i treća pobjeda Hajduka u međusobnim susretima ove sezone. Najprije su "Bijeli" u kolovozu u Kranjčevićevoj pobijedili s minimalnih 1-0, zatim u studenom na Poljudu rezultatom 2-0, da bi danas slavili sa 3-0.

Hat-trick Marka Livaje protiv Hrvatskog dragovoljca

Prvu izglednu priliku Hajduk je imao u 17. minuti kada je Marko Livaja gurnuo za Davida Čolinu kojega su u zadnji tren zatvorili braniči Dragovoljca. U 21. minuti Čolina je pucao, no Zvonimir Šubarić je bio spreman.

Gosti su poveli u 32. minuti. Čolina je centrirao, Ivan Smolčić je igrao rukom, a sudac Dario Bel pokazao na bijelu točku. Livaja je bio siguran pogodivši za 1-0.

U 72. minuti gosti su dobili novi kazneni udarac. Josip Vuković je uposlio Daria Melnjaka kojeg je srušio Filip Brut. Bel je odmah pokazao na bijelu točku, a njegova odluka je ostala ista i nakon provjere VAR-a. Livaja je još jednom bio siguran sa jedanaest metara.

HNL golovi: Hrvatski Dragovoljac - Hajduk 0:2 (Livaja)

Sjajnu predstavu Livaja je u 79. minuti okrunio i trećim golom na utakmici. Stipe Biuk je asistirao, a Livaja lijepo pogodio za "hat-trick" i uvjerljivo vodstvo gostiju.

Hajduk je ovo pobjedom barem privremeno skočio na drugo mjesto sa 47 bodova, dva manje od Dinama koji ima i dvije utakmice manje. Kasnije se još sastaju Istra 1961 i Osijek koji je treći sa 46 bodova.

Dragovoljac je posljednji sa 10 bodova.

U nedjelju igraju Rijeka - Šibenik, te Dinamo - Lokomotiva.

HNL golovi: Hrvatski Dragovoljac - Hajduk 0:3

Prva HNL - 24. kolo:

Hr. dragovoljac - Hajduk 0-1 (Livaja 32-11m,74-11m, 79)
Istra 1961 - Osijek (17-05)

U petak:
Gorica - Slaven B. 0-3 (Caimacov 2, Zvonarek 10, Marina 56-11m)

U nedjelju:
Rijeka - Šibenik (15.00)
Dinamo - Lokomotiva (17.05)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider