Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi topnik 2. HNL

Nekoć velika nada hrvatskog nogometa blizu povijesnog ostvarenja: Rekord u opasnosti, Osijek sve prati

Dabro je postigao čak pet golova u pobjedi 6:0 BSK-a nad posljednjeplasiranim Međimurjem u 31. kolu i tako je došao do 26. pogotka u sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač BSK-a iz Bijelog Brda, drugoplasirane momčadi 2. HNL, Marko Dabro (24) blizu je povijesnog ostvarenja.

Dabro je postigao čak pet golova u 6:0 pobjedi BSK-a nad posljednjeplasiranim Međimurjem u 31. kolu i tako došao do 26. pogotka u sezoni. To je uspio napraviti u 29 nastupa, sa sjajnim prosjekom od 0,89 golova po utakmici.

Marko Dabro lovi rekord 2. HNL

Tri kola prije kraja prvenstva Dabro je uvjerljivo prvi strijelac 2. HNL, bježi drugoplasiranom Mateu Topiću (Sesvete) čak osam golova. Dabro treba još samo četiri gola da dostigne rekord Zdravka Popovića, koji je u dresu Croatije iz Sesveta postigao 30 golova u sezoni 2006./2007. To je najveća brojka otkako je vraćena jedinstvena Druga liga.

BSK u sljedećem kolu gostuje u Zaprešiću kod Intera, koji još nije osigurao ostanak u 2. ligi, a potom dočekuje relaksiranu Kustošiju i sezonu zaključuje gostovanjem u također visokoplasiranoj Opatiji. Vidjet ćemo hoće li u te tri utakmice Dabro uspjeti postići dovoljan broj pogodaka da se okiti naslovom rekordera.

Dabro je dijete vinkovačke Cibalije, svojevremeno je važio za velikog talenta hrvatskog nogometa. Prije sedam i pol godina postao je najmlađi debitant u Prvoj HNL sa 16 godina i dva dana. Debitirao je protiv Splita. Prošao je i sve omladinske selekcije hrvatske reprezentacije. Tražili su ga brojni klubovi, a Cibalia ga je prodala talijanskoj Fiorentini za 800 tisuća eura.

Dabro eksplodirao u BSK-u

Pokazalo se da to nije bio dobar potez. Otišao je premlad iz Hrvatske, nije se snašao u Italiji, karijera mu je krenula nizbrdo. Vratio se u Cibaliju, pa je otišao u Goricu, onda u slovenski Bravo, da bi mu karijera naposljetku uskrsnula u malom slavonskom mjestu.

gol expired Navijači zapalili centar grada: Njemački ulagači žele kupiti kultni hrvatski klub i vratiti ga na staze slave divider

Nakon scila i haribda koje je prošao u kratkoj karijeri, Dabro je pronašao sebe u Bijelom Brdu i konačno proradio, bolje rečeno eksplodirao jer tempo kojim postiže golove dugo nije viđen u drugom rangu hrvatskog nogometa.

Na meti Osijeka

BSK zaostaje samo dva boda za prvoplasiranim Hrvatskim dragovoljcem, no nema namjeru ulaziti u elitni rang, stoga nije ni zatražio licencu za Prvu HNL. Stoga BSK do kraja sezone može igrati opušteno i forsirati igru na Dabru. Nema sumnje da će mu suigrači pomoći da pokuša srušiti golgeterski rekord 2. HNL.

Potkraj prošle godine naveliko se pisalo o interesu Osijeka za napadača koji je u ožujku napunio 24 godine. Bijelo Brdo nije daleko od Osijeka, Dabro je Nenadu Bijelci praktički ispred nosa.

Odlučio je ipak ostati u BSK-u i sačekati ljetni prijelazni rok. Budući da je potvrdio jesensku formu i nastavio neumoljivo zabijati, nema sumnje da će Dabro biti tražena roba među prvoligaškim klubovima. Kako saznajemo, Osijek ga i dalje pozorno prati, možda će u drugom pokušaju naći zajednički jezik.         

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider