Mario Stanić opet je vrlo blizu dolasku u Hajduk, no pitanje je što će pregovori na kraju donijeti.

Jer legendarni Vatreni već se jednom spominjao kao novi sportski direktor za ere predsjednika Jasmina Huljeva, ali do dogovora i potpisa ugovora - nije došlo. A nova priča o Staniću i Hajduku izazvala je veliko zanimanje sportske javnosti.

"Sigurno da bi bio dobitak jer Mario je veliko svjetsko ime, u okvirima Hrvatske da ne govorim", kaže Mate Bilić, bivši napadač Hajduka i stručni komentator Nove TV.

"Sigurno je to čovjek koji ima brojne veze, ima čvrst karakter, odlučan, komunikativan i sigurno da bio dobro rješenje, ali ovisit će o dosta faktora."

O Mariju Staniću kao velikom igraču svi sve znaju, kao i o imidžu čovjeka visokog integriteta, no također je poznato da dosad nije obnašao nikakvu funkciju.

"Mislim da nije nikakav problem. Koliko puta smo vidjeli u svijetu da treneri drugih ekipa ili sportski direktori dobivaju šansu, a za njega je ovo prva prava prilika kao čovjeka, kao bivšeg nogometaša. Ne vidim tu nikakav problem", ističe Bilić.

Hajduk je samo u posljednjih 7 godina, promijenio 5 sportskih direktora: Sergija Krešića, Jensa Andersona, Gorana Vučevića, Marija Branca i Sašu Bjelanovića.

A Stanićeva posljednja važna uloga bila je u stožeru Darija Šimića u borbi za poziciju predsjednika HNS-a. Stanić je tada propagirao ideju o dubokim promjena u hrvatskom nogometu. A taj interes već godinama zagovara i Hajduk.

"Nikad se nije libio reći u nekim trenucima što misli, ali mislim da je prioritet u ovom trenutku, ako se Mario odluči za Hajduk i postigne se dogovor, da ima viziju sportskog segmenta. To je ono najvažnije, a ove druge stvari nisu toliko bitne u ovom trenutku, nego jednostavno da posloži sportski segment kluba i da krene u pravom smjeru."

A je li to pravi smjer prema mišljenju pojedinih navijača.

"Nemam baš nekih posebnih informacija, a isto tako nemam nikakvo posebno mišljenje", kaže Frano.

Mario Stanić za vas?
"U redu."

Može?
"Može. Idemo dalje ha,ha..."

Filip ističe:
"Što ja znam, najbolje da se pita navijače, što navijači kažu. Mislim da je to u stvari najvažnije jer ovdje kod nas nije klub tu radi trenera, Uprava i koga već, nego radi navijača."

Za vrijeme Jasmina Huljaja, spominjalo se da bi sa Stanićem na Poljud stigao i Igor Tudor kao novi trener. Hoće li se priča na kraju doista tako rasplesti, mogli bismo saznati uskoro.