Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čvrst karakter

Mario Stanić opet blizu Hajduka: "Bio bi dobitak, veliko je svjetsko ime"

Mario Stanić blizu je preuzimanje funkcije sportskog direktora Hajduka. Mogućnost je to koja se pojavila već prije godinu dana, za vrijeme kada je Hajdukov predsjednik bio Jasmin Huljev, no tada nije došlo do dogovora. Čini se da su ovoga puta, šanse za dolazak legendarnog Vatrenog na Poljud - ipak barem malo veće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Stanić opet je vrlo blizu dolasku u Hajduk, no pitanje je što će pregovori na kraju donijeti.

Jer legendarni Vatreni već se jednom spominjao kao novi sportski direktor za ere predsjednika Jasmina Huljeva, ali do dogovora i potpisa ugovora - nije došlo. A nova priča o Staniću i Hajduku izazvala je veliko zanimanje sportske javnosti.

"Sigurno da bi bio dobitak jer Mario je veliko svjetsko ime, u okvirima Hrvatske da ne govorim", kaže Mate Bilić, bivši napadač Hajduka i stručni komentator Nove TV.

gol expired Najstariji aktivni navijač Hrvatske sprema se za Euro: Deda Franjo s 88 godina ide u London divider

"Sigurno je to čovjek koji ima brojne veze, ima čvrst karakter, odlučan, komunikativan i sigurno da bio dobro rješenje, ali ovisit će o dosta faktora."

O Mariju Staniću kao velikom igraču svi sve znaju, kao i o imidžu čovjeka visokog integriteta, no također je poznato da dosad nije obnašao nikakvu funkciju.

"Mislim da nije nikakav problem. Koliko puta smo vidjeli u svijetu da treneri drugih ekipa ili sportski direktori dobivaju šansu, a za njega je ovo prva prava prilika kao čovjeka, kao bivšeg nogometaša. Ne vidim tu nikakav problem", ističe Bilić.

gol expired Rat velikana zbog Ronalda: Juve optužuje Real i Barcu, licemjerstvo caruje divider

Hajduk je samo u posljednjih 7 godina, promijenio 5 sportskih direktora: Sergija Krešića, Jensa Andersona, Gorana Vučevića, Marija Branca i Sašu Bjelanovića.

A Stanićeva posljednja važna uloga bila je u stožeru Darija Šimića u borbi za poziciju predsjednika HNS-a. Stanić je tada propagirao ideju o dubokim promjena u hrvatskom nogometu. A taj interes već godinama zagovara i Hajduk.

gol expired Potvrđen sustav kvalifikacija za SP 2022: Najveći broj skupina dosad divider

"Nikad se nije libio reći u nekim trenucima što misli, ali mislim da je prioritet u ovom trenutku, ako se Mario odluči za Hajduk i postigne se dogovor, da ima viziju sportskog segmenta. To je ono najvažnije, a ove druge stvari nisu toliko bitne u ovom trenutku, nego jednostavno da posloži sportski segment kluba i da krene u pravom smjeru."

A je li to pravi smjer prema mišljenju pojedinih navijača.

"Nemam baš nekih posebnih informacija, a isto tako nemam nikakvo posebno mišljenje", kaže Frano.

Mario Stanić za vas?
"U redu."

gol expired Rakitić primio nagradu i otkrio planove za budućnost: Želi se vratiti u bivši klub divider

Može?
"Može. Idemo dalje ha,ha..."

Filip ističe:
"Što ja znam, najbolje da se pita navijače, što navijači kažu. Mislim da je to u stvari najvažnije jer ovdje kod nas nije klub tu radi trenera, Uprava i koga već, nego radi navijača."

Za vrijeme Jasmina Huljaja, spominjalo se da bi sa Stanićem na Poljud stigao i Igor Tudor kao novi trener. Hoće li se priča na kraju doista tako rasplesti, mogli bismo saznati uskoro.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider