Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi cijela momčad

Povremeni Vatreni napušta klub u velikoj čistki na kraju sezone: "Više se istaknuo glupim izjavama, nego igrom"

Borussia Dortmund planira se ove zime riješiti 11 igrača, između ostalih i Marina Pongračića. Njegova sreća je što je samo na posudbi na Westfalenu, a ionako želi otići...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sasvim je izvjesno kako Borussia Dortmund ove sezone neće osvojiti ništa pa su na Westfalenu naredili apsolutnu čistku. Sportski direktor Michael Zorc dobio je zadaću riješiti se čak 11 imena, između ostalih i hrvatskog reprezentativca Marina Pongračića.

Tiražni Bild objavio je popis 11-orice otpisanih i nije imao milosti prema Dalićevom čovjeku.

gol expired Presedan na ovim prostorima: Nogometaš Zvezde dobio poziv u reprezentaciju Italije! divider

"Marin Pongračić bio je totalni promašaj Marca Rosea koji je vjerovao kako bi mu Hrvat mogao pojačati konkurenciju na mjestu stopera. Više se istaknuo glupim izjavama poput 'želim se što prije vratiti u Wolfsburg' nego svojim nastupima“, objašnjava autor teksta.

Zorc neće imati problema riješiti se ove usluge jer je povremeni hrvatski reprezentativac bio samo na posudbi pa će ga samo vratiti gdje su ga pronašli.

11 imena na listi 

Na listi neželjenih je i iskusni golman Roman Burki koji već mjesecima samo trenira i praktički je kažnjen što nije želio otići na zimu. Od njegove prodaje neće puno zaraditi, ali se žele riješiti njegove velike plaće.

Uz Pongračića Zorc planira iskrcati još dvojicu stopera, Daniela Axela Zgadoua i Manuela Akanjija. Prvom istječe ugovor i žele ga se riješiti jer nikad nije ispunio najavljeni potencijal, a drugi igra lošu sezonu i htjeli bi ga prodati za 30 plus milijuna eura. Nudili su mu novi ugovor, ali je tražio ono što nisu bili spremni platiti, a kako dolazi Niklas Sule, za njega više nema mjesta u momčadi.

gol expired Tko je Hrvat koji rastura u Serie A? Nema nastupa za Vatrene, a Ibrahimović ga najviše pamti divider

Među neželjenima su još Nico Schulz i Julian Brandt, prvi se pokazao kao skupo plaćeni promašaj iz Hoffenheima i žele ga se riješiti kako bi rasteretili budžet za plaće, a u istom košu je i bivši igrač Leverkusena koji nije uspio dostići razinu na kojoj je igrao za Apotekare. Isti je razlog naveden i za prodaju Mariusa Wolfa.

Skupi se za cijelu momčad

Veznim igračima Emreu Canu i Axelu Vitselu je također odzvonilo u Dortmundu, prvi je sjajan igrač i veliko ime, ali ne pokazuje puno u žuto-crnom dresu, a potonji je svoje odigrao za Borussiju i ranije je najavio odlazak.

gol expired Ukrajinac ostao raditi u Putinovom klubu, bivši suigrač ga napao: "Kako ćeš živjeti s tim?" divider

Klub će napustiti i Thorgan Hazard koji je jedan od najbolje plaćenih igrača u momčadi, međutim nema status prvotimca, a njegove predstave toplo-hladno razlog su za rastanak ovo ljeto. Milijunaši će teško izvući ono što su za njega platili, a to je 25 milijuna eura, ali nadaju se odšteti.

I za kraj odlazi Reinier, talentirani Realov Brazilac u dvije godine nije uspio prikupiti 1000 minuta na terenu i vraća se natrag u Madrid s etiketom potpunog promašaja. Dortmund je s njim planirao ponoviti uspjeh kakav je imao s posudbom Achrafa Hakimija, međutim nije došao ni blizu…

Tablica Bundeslige

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider