Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mladi zadranin

Tko je Hrvat koji rastura u Serie A? Nema nastupa za Vatrene, a Ibrahimović ga najviše pamti

Martin Erlić igra sjajno u Serie A, a ima sličan put kao Šime Vrsaljko i Bruno Petković.

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon srebra u Rusiji imala je jednu rezultatsku krizu, ali Vatreni su izašli iz nje još jači i plasirali se na Euro i osigurali kartu za novi nastup na Svjetskom prvenstvu.

Od 2018. do danas Hrvatska je nevjerojatno profitirala na skoro svim pozicijama. Vatreni su dobili sjajne igrače poput Joška Gvardiola, Lovre Majera, Ive Grbića, Josipa Stanišića, Borne Sose, Marina Pongrančića, a tu je i nešto stariji Marko Livaja koji se vratio na velika vrata u reprezentaciju. U ozbiljnim je planovima za prvih 11 u Kataru.

U moru velikih talenata koji će voditi reprezentaciju idućih deset godina jedan igrač je možda nezasluženo stavljen sa strane, a riječ je o 24-godišnjem Martinu Erliću.

Zadranin igra na stoperskoj poziciji, iako je još dosta mlad, u Serie A ima već veliko iskustvo. Erlić nastupa za Speziju i ove sezone ima 20 nastupa u prvih 11.

gol expired Rusi objavili vijest o Lovrenu: Direktor Zenita ga odmah nazvao i saznao istinu divider

Bez debija za Vatrene

Erlić je najdalje dogurao do U-21 reprezentacije, a s 24 godine i dalje sanja debi za A vrstu viceprvaka svijeta. Je li već trebao debitirati ili je i dalje na čekanju, to je pitanje za nekoga drugoga.

Možda postoji razlog, ali nije opravdanje

Hrvatska na poziciji Martina Erlića ima najjaču konkurenciju. U periodu prije Svjetskog prvenstva u Rusiji hrvatski zadnji red je bio nezamisliv bez Dejana Lovrena i Domagoja Vide, a sada su i oni zamjene Jošku Gvardiolu i Duji Ćaleti-Caru koji jako dobro obavljaju svoj posao u zadnjoj liniji.

Osim Erlića potencijalni braniči Vatrenih bez debija su i Mario Vušković (HSV), Josip Šutalo (Dinamo) i Boško Šutalo (Verona). Uz činjenicu da na stoperu bez problema može igrati i Bayernov Josip Stanišić, Vatreni stvarno ne trebaju brinuti idućih deset godina.

gol expired Tamnoputi španjolski nogometaš: "Već sam bio odustao od izlaska iz Ukrajine, ali spasio me Andrej Plenković" divider

Erlić je stariji od svih spomenutih mladića koji kucaju na vrata Vatrenih, ali slabo se spominje kao potencijalni član reprezentacije, razlozi su navedeni gore (strašna konurencija), ali to sigurno nije opravdan razlog.

Ibrahimović posebno pamti Erlića

Erlić u svojoj karijeri ima 150 utakmica u Italiji i 47 nastupa u Serie, četiri gola i dvije asistencije u prvom rangu talijanskog nogometa. Odlične partije pružao je u dva navrata protiv Milana i Zlatana Ibrahimovića, kojeg je čuvao. Legendarni Šveđanin ništa nije mogao u tim utakmicama, zadarski stoper mu je stalno puhao za vratom.

''A što reći o Ibrahimoviću, a da se već ne zna. Riječ je o jednom o najboljih svjetskih napadača. Nije bilo lako, ali jako sam bio motiviran i dao sam sve od sebe da mu ne bude jednostavno. Užitak je igrati protiv takvog igrača. Dobro smo se branili, imali smo dosta situacija i na kraju nije moglo ljepše i bolje, pogodak za pobjedu na isteku utakmice'', rekao je Erlić u razgovoru za Radio Zadar.

Nedavno je bio igrač utakmice uz svog golmana u pobjedi protiv Napolija 1:0. Zaradio je ocjenu 8.0.

Ove sezone Erlić prosječno bilježi nastupe od 6.85 po utakmici. Bio je jednom u momčadi kola, ima 83% točnih dodavanja po utakmici, četiri utakmice bez primljenog gola, a u prosjeku zaustavi 4,5 opasnih situacija po dvoboju.

Na ljeto se vraća s posudbe u Sassuolo koji bi ga mogao prodati i dobro zaraditi. Trenutno prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura.

Sanja nastup za Hajduk

Erlić je jako mlad napustio dom u Zadru i otišao karijeru graditi u Italiji, a najdraži mu je klub Hajduk za kojeg navija od malena.,

''Bit ću iskren i kazati Hajduk. Ipak sam Dalmatinac i Hajduk mi je uvijek bio broj jedan. Kad sam bio u Dinamu svi su znali da sam navijač Hajduka. Nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. To mi je dječački san. Mislim da je svakom djetetu u Dalmaciji pojam Hajduk i Torcida.

Meni je san igrati pred navijačima i mislim da bi mogao igrati samo za navijače. Nogomet gledam drugačije, pokušavam ga živjeti. Navijači su nogomet i oni daju tu atmosferu, bez njih nema žara i djeluje kao da smo u kinu'', rekao je Erlić za Germanijak.

Erlić je rođen u Zadru, a sa samo 12 godina došao je u Dinamo i imao slično odrastanje kao Bruno Petković i Šime Vrsaljko koji su također mladi stigli u Zagreb iz Dalmacije pa dalje nastavili u Italiji.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider