Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
demantirao je

Rusi objavili vijest o Lovrenu: Direktor Zenita ga odmah nazvao i saznao istinu

Dejan Lovren je demantirao tvrdnje ruskog medija o odlasku iz Zenita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučer se u svjetskim medijima pojavila vijest da bi FIFA mogla donijeti neviđeno pravilo prema kojem bi oko 150 stranaca moglo napustiti rusku nogometnu ligu.

Među strancima je i osmorica Hrvata, a ruski medij Metaratings objavio je vijest u kojoj tvrdi da Dejan Lovren želi otići iz Zenita zbog ratnog stanja u Ukrajini.

Vijest spomenutog portala došla je i do direktora Zenita, koji je kontaktirao s Lovrenom i nakon toga za ruske medije demantirao vijest o njegovu odlasku iz Rusije.

gol expired Nikola Jokić će na ljeto dobiti najveći ugovor u povijesti NBA lige, najplaćeniji Hrvat mu nije ni blizu divider

''U kontaktu sam s Dejanom. On mi je potvrdio da je informacija o želji za raskidom ugovora besmislica i provokacija'', rekao je direktor Zenita Aleksandar Medvedev.

Lovren je u Zenit stigao 2020. godine, čak je u nekoliko navrata bio i kapetan ruskog diva. U dresu Zenita je upisao 47 nastupa, zabio dva gola i dodao dvije asistencije. Ugovor sa Zenitom ima do ljeta 2023. godine, a trenutno prema Transfermarktu vrijedi sedam milijuna eura.

gol expired Ukrajinski tenisač koji je otišao u rat dobio podršku Đokovića: ''Rafa i Roger šute'' divider

U Rusiji trenutno nastupa osmorica hrvatskih nogometaša: Dejan Lovren, Nikola Moro, Tin Jedvaj, Filip Uremović, Danijel Miskić, Silvije Begić, Filip Mrzljak, Mateo Barać i Zoran Nižić.

Čelnik FIFPro-a želi slobodu igračima

"Pozivamo FIFA-u da to napravi i da promijeni pravilo. To se mora učiniti što je prije moguće. Čini se da je sukob razlog zbog kojega možemo raskinuti ugovor bez plaćanja odštete klubu. Sada razgovaramo o tome.

FIFA u hitnim slučajima može promijeniti pravilo. S obzirom na krajnje uznemirujuću situaciju, smatramo da bi igrači trebali slobodno napustiti zemlju. Želimo to riješiti što je prije moguće", izjavio je čelnik FIFPro-a Louis Everard u razgovoru za nizozemski Voetbal.

Ako ova odluka uskoro bude na snazi, osmorica hrvatskih nogometaša može tražiti nove klubove. Naravno, ako to žele.

  • Lovrena ugovor veže sa Zenitom do ljeta 2023. godine
  • Hrvatski reprezentativac u Zenit je stigao 2020. godine iz Liverpoola
  • Ruski mediji su objavili da želi napustiti Rusiju zbog rata u Ukrajini

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider