Košarka
SPORTOVI
Košarka
pravo bogatstvo

Nikola Jokić će na ljeto dobiti najveći ugovor u povijesti NBA lige, najplaćeniji Hrvat mu nije ni blizu

Jokić bi na ljeto trebao potpisati ugovor koji bi mu donio 241 milijun dolara kroz pet sezona.

Sve se više priča kako bi Nikola Jokić mogao dobiti najbolji košarkaški ugovor svih vremena, a tu informaciju je dao naslutiti i Miško Ražnatović, menadžer slavnog košarkaša.

Jokić bi na ljeto trebao potpisati ugovor koji bi mu donio 241 milijun dolara kroz pet sezona.

"Po našim očekivanjima, trebao bi potpisati ovog ljeta. Produženje maksimalnog iznosa, ono što je očigledno zaslužio", izjavio je Ražnatović u intervjuu za Basketnews.

gol expired VIDEO Ronaldo se skinuo u bokserice, tuširao i snimao: Prijenos je gledalo gotovo 700 tisuća ljudi divider

Nitko nikada nije toliko dobio

Ako potpiše, Jokić će srušiti brojne rekorde. Primjerice, trenutno rekord drži Giannis Antetokounmpo koji je potpisao za 228 milijuna dolara na pet godina.

Jokić bi tako iduće sezone dobio 42.6 milijuna dolara pa 44.9 milijuna, u trećoj sezoni bi mu stiglo 48.2 milijuna, četvrte bi zaradio 51.4 milijuna, a u petoj godini ugovora čak 54.8 milijuna dolara.

gol expired McGregor želi kupiti Chelsea od Abramoviča, ali postavlja se pitanje ima li dovoljno novca divider

"Luka Dončić je napravio dobru zabavu za svoj ugovor i postavio mi izazov, pošto sam i ja jako poznat u organizaciji zabava i učestvovanju u društvenom životu. Ali, poznavajući Nikolu, vjerojatno nema ništa od toga… Samo još jedan komad papira kojeg treba potpisati", ispričao je Ražnatović.

Jokić je u NBA karijeri bio i MVP lige, jedan od rijetkih igrača iz Europe, a ove sezone bilježi 25.5 poena, 13,8 skokova i osam asistencija u prosjeku po utakmici.

Najplaćeniji Hrvat

Kod Hrvata najviše zarađuje najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Babo će za pet sezona zaraditi 64 milijuna eura, točnije 16 milijuna eura po sezoni. Bogdanović je tako postao najplaćeniji hrvatski sportaš.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider