Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pohvalio ruske tenisače

Ukrajinski tenisač koji je otišao u rat dobio podršku Đokovića: ''Rafa i Roger šute''

''Novak Đoković mi se javio'', tvrdi ukrajinski tenisač Sergej Stahovski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski tenisač Sergej Stahovski priključio se braniteljima nakon invazije ruske vojske. Kao i mnoge ukrajinske sportske zvijezde, stavio se u službu teritorijalne obrane koja brani svoje gradove.

''Puno je ljudi tamo, ja sam se prijavio prošlog tjedna, samo nisam imao dokumente da potpišem ugovor. Tko je motiviran, može se prijaviti. Nemam vojnog iskustva, ali imam u rukovanju oružjem", rekao je ukrajinski tenisač prije nekoliko dana.

"Iskreno, ne znam hoće li mi supruga ikad oprostiti. Djeca, najmlađe me pitalo na vratima kamo idem, rekao sam im da ću se brzo vratiti", rekao je Ukrajinac, koji sudjeluje u obrani Kijeva.

Đoković mu dao podršku

Jučer je do njega došla talijanska La Stampa, kojoj je otkrio zanimljivu stvar.

''Novak Đoković mi je poslao poruku podrške, malo smo popričali. Pokušao sam kontaktirati Rogera i Rafu, ali nisu mi odgovorili. Žao mi je da su izabrali šutnju. Razumijem ih, ovo nije njihov rat. Imamo podršku sjajnih osoba, važno je da se ovo nastavi. Inače, kada završi s Ukrajinom, Putin će početi bombardirati Europu'', rekao je ogorčeni Stahovski.

Daniil Medvjedev, prvi tenisač svijeta, uputio je antiratnu poruku, kao i njegov sunarodnjak Andrej Rubljov. Ruski su sportaši podijeljeni jer su se neki otvoreno stavili na stranu Vladimira Putina i njegova režima.

''Oni su dobri momci i razumiju zvjerstvo ovog rata. Barem se trude nešto napraviti, a drugi to ne čine. Primio sam stotine poruka tenisača diljem svijeta, svi su u šoku'', rekao je Stahovski.

Ukrajinski sportaši aktivno su se uključili u borbu za svoju zemlju. Neki s puškom u ruci, a neki kao glas ukrajinskog naroda u svijetu.

gol expired Abramovič odlučio: Prodaje Chelsea i sve će donirati Ukrajincima divider

gol expired Kapetan Rusije poslao jaku poruku: ''Rat će završiti. Mislili su da se bojim pričati" divider

gol expired Što će biti s Lovrenom, Morom i Jedvajem? FIFA bi mogla donijeti neviđeno pravilo u Rusiji divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider