Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mancini ga zvao

Presedan na ovim prostorima: Nogometaš Zvezde dobio poziv u reprezentaciju Italije!

Cristiano Piccini je desni bek Crvene zvezde koji već ima tri nastupa za reprezentaciju Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik reprezentacije Italije Roberto Mancini za odlučujuće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pozvao je Cristiana Piccinija iz Crvene zvezde.

Stasiti Piccini, koji je visok 190 centimetara, igra na poziciji desnog beka i ima 29 godina, a u Zvezdu je došao ove zime kao slobodan igrač, nakon što mu je sporazumno raskinuo ugovor s Valencijom.

Mancini ga je odlučio pozvati za utakmicu protiv Sjeverne Makedonije koja će se igrati 24. ožujka u Palermu, a prođu li Azzurri dalje, bit će Piccini i u konkurenciji za završni meč kvalifikacija - sraz protiv boljeg iz dvoboja Portugala i Turske.

Velika je ovo stvar za Crvenu zvezdu jer ne događa se baš često da u reprezentaciji Italije pozive dobivaju igrači s ovih prostora.

Što se Piccinija tiče, zanimljivo je da njemu ovo neće biti prvi put da se nalazi u redovima Azzurra. Štoviše, pod vodstvom Mancinija već je upisao tri nastupa za reprezentaciju, tijekom 2018. i 2019. godine.

Seniorski nogomet i profesionalnu karijeru Piccini je započeo u Fiorentini, a nakon nekoliko posudbi među talijanskim niželigašima, otišao je na Pirinejski poluotok gdje je igrao za Betis, Sporting Lisabon i Valenciju, da bi prošlu sezonu proveo na posudbi u Atalanti.

Sa Zvezdom je ove zime potpisao ugovor do 30. lipnja 2024. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider