Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na osjetljivoj poziciji

Hrvatska ima igrača budućnosti: Stigla potvrda iz Dalićeva stožera! Objasnili zašto prate mladu senzaciju

U Bundesligi stasa stoper budućnosti koji je rođen u Njemačkoj, ali nikad nije dvojio za koju reprezentaciju želi igrati.

Stoper Wolfsburga Marin Pongračić prometnuo se u novu senzaciju njemačke Bundeslige. Rođen je u Njemačkoj, ali nikad nije bilo dvojbe za koju reprezentaciju želi igrati.

"Nikad nije bilo dvojbe za koju reprezentaciju igrati. Od prvog dana smo uvijek kod kuće pričali hrvatski i gledali utakmice hrvatske reprezentacije - rukomet, nogomet, nema šta nismo. Dat ću sve najbolje od sebe da budem pozvan jednog dana'', rekao je za Dnevnik Nove TV.

Pongračić je privukao puno pažnje posljednjom utakmicom u kojoj je dvaput zabio Bayer Leverkusenu.

gol expired Najboljih 11 Barcelone svih vremena: Brutalna momčad u kojoj nema mjesta za Maradonu i Ronalda divider

"Pa presretan sam. Prelijep je osjećaj dobiti utakmicu, bitna tri poena za nas i prva dva gola u mojoj profesionalnoj karijeri tako da - prelijep osjećaj i dan nakon utakmice."

Pongračić je rođen u bavarskom Landshutu. Trenirao je u omladinskom pogonu susjednog Bayerna, ali do "prave", njemačke Bundeslige ipak je došao preko one austrijske - u Wolfsburg je stigao iz Red Bull Salzburga u siječnju 2020.

"Pa to mi je bio uvijek san da zaigram jednom u Njemačkoj ligi pošto sam i odrastao u Njemačkoj, tako da znam koliko je top liga i top navijači i atmosfera. Malo je zeznuto sad s tom koronom bez navijača, ali eto prelijepo je. Dobro igramo, dobro poene skupljamo - samo da nastavimo."

"Mi Hrvati u Wolfsburgu smo kao banda neka, ha-ha"

U utakmici protiv Borussije Dortmund čuvao je bivšeg suigrača, napadačku senzaciju Erlinga Brauta Haalanda.

"Pričali smo malo nakon utakmice, ma ništa posebno. Rekao je da mu se jako sviđa u Dortmundu, da je već našao par prijatelja, da mu se sviđa sistem kako igraju nogomet. Drago mi je vidjeti da je tako mlad dečko toliko uspješan, a to još nije sve."

Pongračić možda nije globalna senzacija poput Haalanda, ali zasad je zadovoljan svojim razvojem.

"Krenio sam prvo u Landshutu, gradiću 70 kilometara od Münchena. Tu sam krenuo igrati do 14. godine, pa sam tri godine igrao u Bayernu pa tri godine u Ingolstadtu, pa onda München 1860 10 mjeseci i onda u Salzburg, pa sad ovu zimu u Wolfsburg. Zasad je sve super, imam 22 godine, igram u Bundesligi."

gol expired Priča o Hrvatu koji blista u Bundesligi: Sa 16 godina Bayern ga otpisao, ali iz toga je izašao još jači divider

Pongračiću su protiv Bayera izmjerili nevjerojatnu brzinu za stopera – 34 km/h.
"I ja sam se pitao tko mi je to bio toliko brz u obitelji. Ujko mi je rekao da sam od njega to naslijedio - da je on na nekim najtecanjima bio uvijek prvi, da je bio uvijek najbrži. Bitno je, odgovora mi da sam brz - pogotovo u tom sistemu koji igramo."

Logički se nameće pitanje – kada će Pongračić dobiti poziv u reprezentaciju?

"Nadam se što brže - ja nisam baš najstrpljiviji, ali dobro, polako. Dat ću sve najbolje od sebe, gledam od utakmice do utakmice i kad budem pozvan, bit ću pozvan i to je to."

Tamo je već njegov klupski suigrač Josip Brekalo.

"Družimo se svaki dan, znamo se već iz mlade reprezentacije. Ima tu još jedan golman naš - Pavo Pervan se zove, odrastao je u Austriji. Nas trojica smo kao banda neka, ha-ha."

Ladić objasnio zašto je Pongračić budućnost Vatrenih

Da Pongračića odavno prate u stožeru Vatrenih Dnevniku Nove TV potvrdio je Dražen Ladić, pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića.

"U zadnje dvije godine otkako je Zlatko Dalić izbornik reprezentacije, ja sam bio u dva navrata u Salzburgu. Gledao sam Marinove utakmice i naravno da je, s obzirom na svoje kvalitetne igre, privukao pozornost i tu smo gledali kako ga uključit u proces A reprezentacije", rekao je Ladić i nabrojao njegove kvalitete.

"U dva navrata kad sam ja bio na utakmicama, moji izvještaji prema izborniku išli su u smjeru ne samo njegove impresivne fizičke konstitucije, nego i izuzetno dobrog pregleda igre, izuzetno dobrog pasa. Kvalitetan pas je velika kvaliteta za igrača na toj poziciji."

gol expired Bale kritizirao Realove navijače i opisao kako se osjeća kada mu zvižde: "Ne razumijem to" divider

Ladić je najavio da bi Pongračić vrlo skoro mogao upasti u reprezentaciju.

"S obzirom na situaciju koja se događa u nogometu generalno - da je Europsko prvenstvo odgođeno za godinu dana, da neki naši igrači polako ulaze u ozbiljne igračke godine, neminovno će biti da moramo osvježavati momčad."

Ladić je objasnio i što bi Hrvatska dobila s igračem njegova profila.

"Nije on visok i mršav pa da bude brz, zaista ga ima! I ta njegova brzina - pogotovo na stoperskoj poziciji. S obzirom na stil naše igre, gdje nerijetko ostaju naši igrači jedan na jedan s protivničkim igračima ili ostaju na širokom prostoru, itekako dobro dođe igrač koji ima brzinske kvalitete."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider