Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Snažni karakter

Priča o Hrvatu koji blista u Bundesligi: Sa 16 godina Bayern ga otpisao, ali iz toga je izašao još jači

Ove zime Wolfsburg je za njega iskrcao 10 milijuna eura Red Bull Salzburgu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pokraj spektakularnog pogotka Joshue Kimmicha kojim je riješen derbi između Borussije Dortmund i Bayerna (a vjerojatno i utrka za prvaka), prve utakmice 28. kola Bundeslige obilježio je i Marin Pongračić.

Stoper Wolfsburga postigao je dva pogotka u velikoj gostujućoj pobjedi Vukova kod Bayer Leverkusena i zaintrigirao mnoge koji o njemu dosad nisu znali puno.

Pongračić je rođen 11. srpnja 1997. godine u gradu Landshut na istoku Bavarske gdje su mu se doselili roditelji. Otac mu je iz Slavonskog Broda, a majka je Hrvatica iz Kiseljaka.

gol expired Nakon utakmice života skromni Pongračić ostao prizemljen: "Nisam znao da mogu i zabiti" divider

Kao i brojnoj djeci hrvatskih iseljenika, Pongračiću je također bio san postati nogometaš, a budući da je rođen u Bavarskoj, izbor je bio jasan: Bayern.

Njemački velikan bio je prvi klub u njegovoj karijeri, tamo je napravio prve korake i prošao nekoliko omladinskih uzrasta prije nego li je 2013. došlo do razlaza. Pongračić je bio na prijelazu iz kadetske u juniorsku konkurenciju, ali izvan onih najužih planova Bayernove struke pa se odlučio krenuti zaobilaznim putem.

Ostao je u Bavarskoj, preselio je u Ingolstadt gdje se zadržao tri godine i na opće iznenađenje prešao u redove drugog minhenskog kluba (1860 München). Tamo je u početku igrao za drugu momčad, kasnije je prebačen i u prvu i već prije isteka prve sezone stigao je poziv Red Bull Salzburga. Austrijanci su iskoristili činjenicu da popularni Zehcigeri ne stoje najbolje s financijama i za samo milijun eura odštete Marin je stigao u Mozartov grad.

gol expired Hrvatski stoper oduševio nogometni svijet: U razmaku od četiri dana u džep pospremio Haalanda i Havertza divider

U dresu Red Bulla Pongračić je strelovito napredovao, njegova cijena je narasla i Wolfsburg je ove sezone spremno platio odštetu od 10 milijuna eura, vezavši ga ugovorom do 30. lipnja 2024. godine.

Iako je rođen u Njemačkoj, Pongračić je davnih dana izrazio svoju želju da jednog dana zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Svi koji ga poznaju ističu kako ga krasi snažni karakter i velika ustrajnost te je upravo njegova iznimna volja i dovela ga tu gdje je danas - hit u Bundesligi i igrač koji će se vrlo vjerojatno naći na nekom budućem popisu izbornika Zlatka Dalića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider