Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vraća se u petak

"Nogometna boginja" spasila je Bjelicu: Zbog nje se mogao maknuti od svega na dva tjedna

Nenad Bjelica mogao je govoriti za medije dok je trajala njegova suspenzija u Unionu, ali umjesto njega sve je obavila Marie-Louise Eta, koju navijači nazivaju nogometnom boginjom.

Maria-Louise Eta i Nenad Bjelica (Foto: Afp)

Hrvatski strateg Nenad Bjelica odradio je dvije od svoje tri utakmice suspenzije s klupe berlinskog Uniona. Čini se kako je najgore prošlo i kako će preživjeti potres koji je nastao poslije incidenta s Leroyem Saneom, a na klupu bi se trebao vratiti u petak za utakmicu s Wolfsburgom.

No njegove igrače i njegovu zamjenicu Marie-Louise Etu očekuje prije toga važan ispit protiv Mainza u srijedu. 32-godišnja Bjeličina asistentica još će na toj utakmici mijenjati Bjelka i zatim mu vratiti užareno žezlo, koje mu je pridržala na najvišoj razini i za izvršenu dužnost dobila same pohvale.

Nenad Bjelica Predsjednik Uniona progovorio o statusu Nenada Bjelice: "To nikad nisam doživio" divider

Naprotiv, navijači Uniona prozvali su je nogometnom boginjom za način na koji je uskočila u Bjeličine cipele. Neki će reći da mu je spasila glavu jer je u njegovu izostanku obavljala baš sve dužnosti, ne isključivo one koje Bjelica nije mogao.

Marie Louise Eta Marie Louise Eta (Foto: Profimedia)

Iako je Bjelici bilo dopušteno govoriti za medije, u klubu su mu zavezali usta i sve obveze prebacili na 32-godišnju zamjenicu, kako bi ga udaljili od halabuke koja je nastala poslije njegova incidenta sa Saneom, a ona je sve obveze odradila mirno, staloženo i profesionalno.

Nenad Bjelica Njemački mediji: "Union traži zamjenu Nenadu Bjelici, ali imaju jedan problem" divider

No svi se nadaju da će susret s Mainzom biti njezin posljednji jer će to značiti da se oluja s Bjelicom smirila, a Unionov plan uspio. Bivši trener Osijeka i Dinama na dva tjedna potpuno je nestao iz medija i izuzev isprike na Instagramu nije više komentirao slučaj Sane. To su učinili kako bi mu dali malo odmaka od cijelog skandala te smirili strasti.

Glasine kako će ga Union smijeniti još postoje, ali činjenica da je posljednje dvije utakmice odgledao u loži u društvu s klupskim predsjednikom mogu se protumačiti kao povjerenje koje još uvijek uživa kod prvog čovjeka kluba.

Tablica Bundeslige:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider