Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadnja šansa

Veliko iznenađenje u Španjolskoj: U Realu su od njega puno očekivali, a sada je prešao u redove ljutih rivala

Mariano Diaz ovog je ljeta zaključio eru u Real Madridu i u završnici prijelaznog roka prešao je u Sevillu…

Mariano Diaz s Lukom Modrićem i suigračima u Real Madridu (Foto: Afp)

Mariano Diaz (30), bivši napadač Real Madrida, u posljednjem danu prijelaznog roka iznenađujuće je prešao u Sevillu kao slobodan igrač. Nakon što mu je istekao ugovor s Realom, već se činilo da će napadač dominikanskog podrijetla ostati bez kluba, ali u posljednji trenutak na obzoru mu se ukazala Sevilla.

Hertha Nevjerojatna utakmica u Njemačkoj: Poznati klub vodio četiri puta i izgubili 6:4! divider

To je jedno od većih iznenađenja na španjolskom tržištu nogu. S obzirom na to da nije bio obasut atraktivnim ponudama, Mariano je morao smanjiti apetiti i prihvatiti plaću prilično manju od one koju je u imao u Realu i koje se grčevito držao do isteka ugovora.

Mariano Diaz prešao u Sevillu

U Realu je zarađivao 4,5 milijuna eura neto godišnje, a odbio je mogućnost da prijeđe u klubove poput Benfice ili Raya jer nisu mogle parirati plaći koju je imao na Santiago Bernabeuu.

Naposljetku je ipak popustio i potpisao je za aktualnog osvajača Europske lige. Na Sanchez Pizjuanu zarađivat će „samo“ 2,5 milijuna eura godišnje. U Realu su svojevremeno od Mariana jako puno očekivali, ali nikada nije ispunio ta očekivanja. U Real je stigao još 2011. kao tinejdžer, govorilo se da je veliki potencijal i da bi mogao napraviti grandioznu karijeru.

Bruno Petković i Osman Lendo Navijaču Dinama ostvarila se životna želja nakon snimke koja je obišla Hrvatsku divider

Pet godina poslije priključio se prvoj momčad Kraljevskog kluba i već sljedeće godine prešao je u Lyon za 8 milijuna eura. Real je u ugovor uglavio klauzulu o reotkupu. Mariano je u Francuskoj igrao odlično i Real ga je već sljedeće godine otkupio za 21,5 milijun eura.

U Realu su od njega puno očekivali 

Potpisao je izdašan petogodišnji ugovor i očekivalo se da bi mogao postati vrlo bitan igrač. No to se nije dogodilo. Mariano i nije imao previše prilika, a to što je i dobivao, nije iskoristio. Ubrzo je zabetoniran za klupu, no nije želio potražiti novi klub jer se nije htio odreći sjajne plaće. Radije je izabrao sjediti na klupi i slagati milijune do isteka ugovora.

Sada će pokušati oživjeti karijeru u Sevilli, koji je sve iznenadila kada se odlučila dovesti dominikanskog napadača. Iako je bilo jasno da Mariano ne može očekivati plaću kao u Realu, ni 2,5 milijuna eura godišnje nije za baciti.

Mariano je potpisao dvogodišnji ugovor s Andalužanima, koji su bili prilično aktivni na tržištu ovog ljeta. Najviše su potrošili na Loica Badea za kojeg su istresli Rennesu 12 milijuna, pa Djibrila Showa (Eintracht) i Dodija Lukebakioja (Hertha) koje su platili svakog po 10 milijuna eura. Sevilla će ove sezone igrati u Ligi prvaka što je bio jedan dodatnih motiva za Mariana da prihvati njezinu ponudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider