Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalna momčad

Najtrofejniji igrač Real Madrida izabrao idealnih 11: Evo gdje je Modrić, jedan izbor podigao prašinu

Legendarni bek Real Madrida Marcelo izabrao je idealnu momčad od igrača s kojima je igrao u prebogatoj karijeri…

Momčad Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marcelo Vieira da Silva Júnior, puno poznatiji samo kao Marcelo (35), sastavio je svojih idealnih 11 u razgovoru za brazilski podcast Podpah.

Dominik Livaković Zbog napada na Livakovića razmišljali o istupanju iz lige: Evo što su odlučili u Feneru divider

Nekadašnji as Real Madrida i brazilske reprezentacije još uvijek je aktivan. Trenutačno nosi dres Fluminensea, jednog od najvećih brazilskih klubova, svakako jednog od najvećih u Rio de Janeiru. Flu-Fla (Fluminense - Flamengo) derbi jedan od najvećih gradskih okršaja svijeta. S Fluminenseom je prošle godine osvojio Copa Libertadores, južnoameričku Ligu prvaka.

Marcelo izabrao idealnih 11

Marcelo je dijete Fluminensea, no najveći trag ostavio je u Realu. S Madriđanima je osvojio 25 trofeja i najtrofejniji igrač Kraljevskog kluba u povijesti. Dakako da Realovi igrači sačinjavaju većinu u Marcelovoj idealnoj postavi. Ostatak su kolege iz brazilske reprezentacije.

Marcelo je birao i idealnog trenera. To je Zinedine Zidane, koji ga je vodio u Realu, a pomoćnik mu je njegov sadašnji trener u Fluminenseu Fernando Diniz.

Marcelo, Luka Modrić, Sergio Ramos i Eden Hazard Marcelo, Luka Modrić, Sergio Ramos i Eden Hazard (Foto: Afp)

Zanimljivo je da je Marcelo ispred Ikera Casillasa stavio Keylora Navasa, koji je baš Casillasa smijenio s vrata Reala. To je možda i najintrigantniji izbor. Posebice je odjeknuo u Španjolskoj, u kojoj Casillasa mnogi smatraju najboljim vratarem svijeta u posljednje dvije dekade, pa i svih vremena.

Navas prije Casillasa

No Marcelo se ipak odlučio za Kostarikanca, koji je također sjajno branio za Real i mnogi ga smatraju jednim od najzaslužnijih za Realovu nisku trofeja u Ligi prvaka u prošlom desetljeću. Marcelo kaže da su ostali u jako dobrim odnosima pa je i to možda prevagnulo što radije njega birao. Marcelo je dočekao u Realu i Thibauta Courtoisa, a mogao se uvjeriti i u kvalitete Diega Lopeza.

Navijači prekinuli utakmicu u Poljskoj VIDEO Na današnji dan navijači su prekinuli utakmicu u čast pape kojeg obožavaju mnogi Hrvati divider

Marcelo je bio kroz karijeru po vokaciji lijevi bek, doduše, s izraženim ofenzivnim sklonostima, a na tu je poziciju postavio velikog sunarodnjaka - Roberta Carlosa. Prilično očekivan izbor. I njega je stigao upoznati u posljednjoj Carlosovoj sezoni u Realu. Marcelo je stigao u Real u siječnju 2007., a Carlos je napustio Madrid na kraju te sezone.

Modrić i Nacho blizu Marcelova rekorda

Stoperski par u Marcelovu izboru sačinjavaju Sergio Ramos i Thiago Silva. S Ramosom je dugi niz godina igrao u Realu, a sa Silvom u brazilskoj reprezentaciji. Zadnju liniju zaključio je s još jednim sunarodnjakom Rafinhom, dugogodišnjim bekom Bayerna, koji je karijeru zaključio ove godine u Sao Paulu. To je možda malo iznenađenje.

Momačd Hajduka nakon poraza od Dinama Hajduk se opet uplašio i promašio taktiku: Sad može pomoći Dinamu da produlji vladavinu divider

Marcelo u veznom redu nije imao previše dileme, postavio je Realov trio fantastikus. To su Casemiro, Toni Kroos i Luka Modrić. Izvjesno je da će se hrvatski kapetan na kraju sezone pridružiti Marcelu po broju osvojenih trofeja u dresu Reala. Isto vrijedi i za Nacha. Njih dvojica imaju samo jedan trofej manje, a Real je blizu osvajanja La Lige i još je živ u Ligi prvaka.

Napadački tercet iz snova

Napadački tercet iz snova sačinjavaju Cristiano Ronaldo, Neymar i „pravi“ Ronaldo, s kojim je također dijelio svlačionici u posljednjoj Fenomenovoj sezoni u Realu.

Marcelo je također pohvalio suigrača u Fluminenseu Johna Kennedyja. Inače, napadača tog kluba i brazilskog reprezentativca. Kaže da ga je oduševio.

„Miks je Ronalda i Romarija. Nije da ih uspoređujem, nego kako drži loptu, njegove karakteristike. Nevjerojatan je. Ako ga gledaju na treningu, mnogi će reći da je on mješavina njih dvojice. Brzina, snaga… Ma, briljantan je”, zaključio je Marcelo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider