Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na stupu srama

Seksualni skandal trese Ajax i cijelu Nizozemsku: Zovu ga "napaljeni rođo", legenda pokazivala genitalije

Nizozemski mediji objavili su nove prljave detalje o skandalu s Marcom Overmarsom i njegovim intimnim fotografijama poslanim nekim zaposlenicima, točnije zaposlenicama Ajaxa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marc Overmars ovih dana je glavna tema nizozemskih medija. Ime slavnog nogometaša puni rubrike i zabavlja čitatelje i tabloidnih i takozvanih ozbiljnih novina.

Nažalost po njega, ovaj put u potpuno negativnom kontekstu. Overmars je na stupu srama. Naime, svako malo procure novi prljavi detalji o skandalu koji trese čuveni Ajax i cijeli nizozemski nogomet.

Overmars je već podnio ostavku na mjesto sportskog direktora Ajaxa zbog lascivnih poruka i neprimjernih fotografija koje je slao nekim kolegicama koje rade u amsterdamskom klubu.

Seksualni skandal Marca Overmarsa trese Ajax

"Niz neprikladnih poruka poslanih raznim zaposlenicama tijekom duljeg vremenskog razdoblja temelj je njegove odluke da napusti klub", izvijestio je Ajax u službenom priopćenju.

Overmars se javno ispričao:

"Neugodno mi je. Nažalost, nisam shvatio da s ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno posljednjih dana. Odjednom sam osjetio ogroman pritisak. Ispričavam se. Sigurno je da je za nekoga na mom mjestu ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada i ja to vidim, ali prekasno je", poručio je Overmars prilikom objave podnošenja ostavke.

Ubrzo nakon toga je dnevnik Het Parool otkrio da je Overmars neimenovanoj zaposlenici Ajaxa poslao fotografiju svojih genitalija.

"Napaljeni rođo" pokazivao genitalije

Dnevnik NRC podrobnije je istražio "slučaj Overmars" i doznao je da je bivši igrač Ajaxa, Barcelone i Arsenala među zaposlenicima Ajaxa već odavno nosio nadimak "napaljeni rođo".

Isti dnevnik tvrdi da je bilo nekoliko zaposlenica kojima je slao fotografije intimnih dijelova svojeg tijela.

Prema pisanju nizozemskih medija, Overmars je često slao fotografije iz kupaonica u prostorijama Ajaxa. Zaposlenice su to mogle prepoznati po pločicama.

"Kao žena u Ajaxu morate imati dvostruki sloj kože. Ako to nemate, sve se može okrenuti protiv vas", otkriva jedna neimenovana zaposlenica Ajaxa.

"To je ogromna veza moći. Ako to ne prihvatite, vrlo brzo ćete otići", ističe neimenovani izvor.

Seksizam u Ajaxu

Nameće se pitanje zbog čega se zaposlenice nisu prije javile i otkrile cijelu aferu.

"Seksizam je dio kulture kluba", objašnjava još jedna zaposlenica Ajaxa.

Prema ovim izjavama, logično je zaključiti da Overmars nije jedini u Ajaxu koji je imao slične egzibicije. Možda ne tako eksplicitne, ali neslanih šala nije manjkalo. U nizozemskom tisku objavljena je informacijama da su se na sastancima u klubu zaposlenici znali fotografirati u eksplicitnim pozama i poslije to komentirati u grupama na društvenim mrežama.

gol expired Pokrenuta akcija za Perišića: Procurio i video Marka Livaje, a šalju se i pisma u Milano divider

Istraga je, kako je objavio Het Parool, započela kao rezultat skandala koji je izbio u televizijskom programu "The Voice of Holland", a čije je emitiranje obustavljeno zbog pritužbi pojedinih članova na seksualno uznemiravanje.

Nizozemski mediji tvrde da Overmars zbog svojeg ponašanja može snositi kaznene posljedice, iako trenutno ni žrtve u Ajaxu, a niti Nizozemski nogometni savez nisu podnijeli nikakvu prijavu protiv nekoć velikog igrača, koji je imao puno uspjeha i na mjestu sportskog direktora.

Ostaje otvorenim je li Overmarsova karijera nepovratno uništena? Još donedavno važio je za jednog od najboljih sportskih direktora u Europi, htjeli su ga mnogi veliki klubovi.

Ponajbolji sportski direktor u Europi, tražio ga Newcastle

Slovio je kao najzaslužniji u Ajaxovoj hijerarhiji za izbacivanje cijele plejade sjajnih nogometaša u posljednjih desetak godina. U tom razdoblju Kopljanici su ostvarili nekoliko zapaženih rezultata na europskoj sceni i do vrha napunili blagajnu. Overmarsov obol u cijeloj priči je neporeciv.

Kad su saudijski milijarderi preuzimali Newcastle spekuliralo se da će Svrake angažirati upravo Overmarsa da im vodi sportsku politiku. Pričalo se da Nizozemac ima fantastičnu financijsku ponudu, praktički mu je nuđeno da sam ispiše ček na plaću, no on je to odbio i odlučio ostati u Ajaxu.

Je li već u tom trenutku znao što mu prijeti, da će afera uskoro buknuti, pa je zbog toga odbio lukrativnu ponudu, ili je riječ samo o tome da je ostao lojalan voljenom Ajaxu, kako je i sam tvrdio, teško je reći, no činjenica je da je tek dva-tri mjeseca poslije morao podnijeti ostavku i veliko je pitanje kako se to odraziti na njegovu karijeru?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider