Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plakao i iznio detalje

Maradonin liječnik o optužbama: "Volio sam ga, ali Diego je bio 'nemoguć' pacijent"

Leopoldo Luque (39) smatrao se "prijateljem" Diega Maradone koji, rekao je, za njega nije bio "samo pacijent, nego i otac".

Diego Maradona najbolji nogomet karijere igrao je u Napoliju (Foto: Napolipress/IPA/Pixsell)

Leopoldo Luque, osobni liječnik Diega Maradone protiv kojeg se vodi istraga nakon smrti svjetske nogometne zvijezde, rekao je u nedjelju da je "činio sve što je mogao, pa i nemoguće" za pacijenta koji je "radio što god je htio".

"Želite znati za što sam odgovoran? Za to što sam ga volio, što sam se brinuo za njega, što sam mu produljio život i učinio ga boljim", rekao je Luque jecajući na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Leopoldo Luque (39) smatrao se "prijateljem" Diega Maradone koji, rekao je, za njega nije bio "samo pacijent, nego i otac".

Rekao je da ne zna zašto nogometaš u svojoj rezidenciji u Tigreu nije imao defibrilator u slučaju srčanog zastoja i da on nije bio njegov izabrani liječnik.

Diego Maradona Dres u kojem je Maradona zabio gol rukom Englezima prodaje se za dva milijuna dolara divider

"Ja sam neurokirurg", istaknuo je Luque koji je 3. studenog operirao Maradonu zbog hematoma mozga. "Brinuo sam se za njega (nakon operacije). Ponosan sam na sve što sam učinio. Nemam što skrivati. Stojim na raspolaganju pravosuđu", dodao je Luque.

"Nije htio na rehabilitaciju niti pomoć fizioterapeuta"

Maradona je umro 25. studenog od srčanog zastoja, u svojoj postelji. Bio je "nemoguć", rekao je Luque istaknuvši:

"Trebao je ići na rehabilitaciju (nakon operacije). Nije htio, a nije htio ni pomoć fizioterapeuta".

"Psihijatrica je tražila da ispred njegove kuće uvijek bude vozilo hitne pomoći. Ne znam tko je kriv zbog toga što (toga dana) nije bilo hitne", dodao je neurokirurg.

Po riječima Leopolda Luquea, Diego je bio "veoma tužan, htio je biti sam, ne zbog toga što nije volio svoje kćeri i obitelj, ili ljude oko sebe (...) Bio je hrabar".

Maradona Ne stišava se buka zbog gnjusnog čina pogrebnika koji su otvorili lijes i radili "selfie" s mrtvim Maradonom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider