Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moguća je tužba

Maradonina smrt pod istragom: Policija upala u kuću njegova liječnika, upleten je u Diegovu smrt?

Službeno je otvorena istraga Maradonine smrti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Diego Armando Maradona preminuo je u četvrtak od plućnog edema. Argentina je proglasila trodnevnu žalost, a nakon toga bacili su se u istragu Maradonine smrti.

Službeni dokument tužiteljstva Buenos Airesa zove se "Maradona, Diego. Utvrđivanje uzroka smrti."

Argentinski mediji javljaju da je policija upala u kuću i ured Maradonina liječnika Leopolda Luquea. Cilj im je pronaći dokumentaciju koja bi uputila na moguću upletenost Luqeua u Diegovu smrt.

Luque bi mogao biti optužen za zanemarivanje pacijenta ako se pokaže da su njegovi propusti doveli do Maradonine smrti ili su je ubrzali.

gol expired Napoli će u Derbiju Sunca nastupiti u novim dresovima u čast Maradoni divider

Sumnja se da u Maradoninoj kući, gdje se oporavljao od operacije početkom studenog, nije bilo defibrilatora te da mu je medicinska sestra davala umjetno disanje usta na usta uz masažu srca. Upravo je Luque bio čovjek koji je nazvao hitnu pomoć, iako u tom trenutku nije bio u njegovu domu.

Svjedoci su prijavili da je među Maradonom i Luqueom svojevremeno bilo i fizičkog sukoba i naguravanja. Policija istražuje i te tvrdnje.

Luque je Maradonu pustio kući osam dana nakon operacije mozga, a fotografija s legendarnim nogometašem na društvenim mrežama razljutila je Maradoninu obitelj. Maradonina kći Dalma javno je komentirala da su htjeli stanje njezina oca zadržati u privatnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider