Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet se probudio interes

Mandžo se vraća u Italiju: Legendarni napadač ga voli, postat će najveća zvijezda u povijesti simpatičnog kluba?

Hrvatskog napadača dobro pamte u Italiji. Slijedi li povratak?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić trenutačno je igrač katarskog Al-Duhalila, ali često se piše o povratku hrvatskog napadača na europske travnjake.

Najviše se pisalo o turskim velikanima, ali sada se javlja i interes iz Italije gdje je Mandžo ostavio dubok trag igrama za Juventus, gdje je ratničkim pristupom osvojio srca navijača.

Za Mandžukićeve usluge zainteresiran je Benevento, klub koji je pod vodstvom Pippa Inzaghija dominantno osvojio Serie B osigurao povratak u prvoligaško društvo. Kako piše napuljski portal Areanapoli, Pippo jako cijeni Mandžu, a nije ovo prvi put da se hrvatski napadač dovodi u vez s klubom s juga Italije.

Bila bi to prava transfer-bomba

Prije tri mjeseca sportski direktor Beneventa Pasquale Foggia otkrio je da je njegov klub htio u siječnju dovesti Mandžukića, a ambiciozni predsjednik Oreste Vigorito čak je bacio oko i na Zlatana Ibrahimovića.

gol expired Igrač Man Cityja nesportskim potezom pokrenuo buru: Reakcija koja je izazvala i ljutnju i oduševljenje divider

Međutim, kako je Pasquale rekao, ''došli su u dodir s realnošću'', pa je Mandžukić otišao u Katar, a Ibra u Milan. Međutim, sada su se, pišu Talijani, ponovno sjetili Mandžukića i kontaktirali njegove predstavnike.

Nema sumnje da bi Mandžukić bio ogromno pojačanje za povratak Serie A i vjerojatno najveća zvijezda koja je ikad zaigrala za mali klub iz istoimenog grada nedaleko Napulja.

gol expired Maradona u sve gorem stanju: Bizarna snimka pokazuje zašto su kćeri zabrinute divider

Budući da su gotovo cijelu povijest niželigaški klub, ne mogu se pohvaliti baš poznatim imenima u povijesti. Ističu se Bacary Sagna, bivši igrač Arsenala i Man Cityja koji je tamo odigrao predzadnju sezonu karijere, i Antonio Nocerino, bivši veznjak Juventusa i Milana koji je tamo zaključio karijeru. Posljednju sezonu igračke karijere tamo je proveo i bivši Hajdukov trener Edoardo Reja.

U prvoj sezoni oborili negativan rekord, u drugoj imaju drugačije planove

Benevento, klub poznat pod nadimkom Vještice, samo je jednu sezonu odigrao u Serie A. Dogodilo se to 2017./2018. kada su oborili negativni rekord Liga petice za najgori start u povijesti – premijernu prvoligašku sezonu otvorili su s 14 uzastopnih poraza.

Pobrali su tada mnoge simpatije, a sada se nadaju da bi njihov drugi nastup u Serie A mogao biti kudikamo drugačiji.

Osim Mandžukića, povezuje ih se s još nekoliko iskusnih, dobropoznatih imena – poljski stoper Kamil Gilik, iskusni napadač Fernarndo Llorente i Paragvajac Juan Iturbe, nekoć igrač Rome koji igra u Meksiku neki su od igrača na listi želja. Vidjet ćemo s kakvim će kadrom raspolagati Pippo Inzaghi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider