Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže veliko pojačanje

Mourinho nadmudrio Contea: Spektakularna otimačina Manchester Uniteda!

Manchester United pristao je na cijenu od 85 milijuna eura za napadača Evertona Romelua Lukakua.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United i Everton dogovorili su cijenu za transfer Romelua Lukakua na Old Trafford. Cijena transfera trebala bi iznositi 85 milijuna eura, prenosi BBC. Međutim, transfer još nema službenu potvrdu jer Lukaku navodno preferira Chelsea, a Sky Sports prenosi kako dogovor nije postignut do kraja.

S druge strane, BBC piše kako je Manchester United ovime odustao od Alvara Morate, koji se dugo povezivao s dolaskom u Manchester. Njegov potencijalni dolazak bio je spominjan i u kontekstu Davida De Gee, koji je velika želja Reala. No Lukakuovim dolaskom dosta se stvari mijenja.

Međutim, Mourinho bi ovime nadmudrio Contea i oteo mu pred nosom prvu napadačku opciju ovog ljeta. 24-godišnji belgijski napadač bio bi veliko pojačanje za Manchester United, a Mourinho se nada kako će posao biti zaključen do nedjelje kako bi Lukaku mogao krenuti s momčadi na pripreme u Ameriku.

Također treba spomenuti da je Lukakuov agent Mino Raiola, koji je prošle sezone doveo nekoliko igrača u Manchester, među kojima su Pogba, Mkhitaryan i Ibrahimović.

Everton bi za Lukakua trebao dobiti rekordni iznos u klupskoj povijesti, a Manchester igrača koji je prošle sezone bio drugi strijelac Premierlige s 25 pogodaka. Također, ovaj transfer neme veze s izglednim odlaskom Waynea Rooneyja natrag u Everton.

Lukaku bi trebao postati drugo ovogodišnje pojačanje Uniteda nakon što je iz Benfice stigao švedski stoper Victor Lindelof za 40 milijuna eura. U njemu i Ericu Baillyju Mourinho vidi novi stoperski par za iduću sezonu.

S dolaskom na Old Trafford povezuje se i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, no Inter ga zasad odbija prodati. Međutim, Perišić je odbio novi ugovor s Interom i lako moguće da do kraja prijelaznog roka promijeni sredinu. U tom slučaju Manchester United bit će prvi u redu za njegove usluge.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider