Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok za Manchester

Škrti Mourinho izvisio: Perišić više nije na prodaju!

Ivan Perišić više nije na prodaju, a njegov je transfer u Manchester United pod znakom upitnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Akcija ''prodaj Perišića'' obilježila je prijelazni rok Intera koji je morao skupiti 30 milijuna eura do 30. lipnja zbog financijskog fair-playa. Najveći interes pokazao je Jose Mourinho koji izrazito cijeni hrvatskog reprezentativca, a znajući kakva je situacija u Interu, pokušao je gotovo prepoloviti cijenu.

Inter je tražio barem 50 milijuna eura, a Manchester je planirao čekati dok Talijanima voda ne dođe do grla i kupiti Perišića za 30-ak milijuna. Međutim, milanski klub aktivirao je plan B: prodali su nekoliko manje bitnih igrača i zaradili potreban novac, što transfer Perišića u United stavlja pod veliki upitnik.

Inter je za 13 milijuna eura prodao Caprarija u Sampdoriju, Banega je prešao u Sevillu za devet milijuna, Sion je kupio Dimarca za četiri milijuna, Cagliari Mianguea za 3,5, a Gravillon i Eguelfi su za po 1,5 milijuna prodani u Benevento i Atalantu.

Sve transakcije Inter je obavio za samo 48 sati i zaradio 32 milijuna eura, čime su zaradili i više nego što je potrebno. Ovo su odlične vijesti za novog trenera Luciana Spalletija koji je htio zadržati Perišića. Škrtost Manchester Uniteda i snalažljivost Intera ispunili su mu želju, a Perišić će, kako sada stvari stoje, i sljedeće sezone nositi dres Nerazzurra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider