Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dosta je prosječnosti

Mourinho troši kao lud i slaže ''Dream team'': Ako mu ovo upali…

Manchester United sljedeće bi sezone mogao biti još jači iako već sad ima respektabilnu momčad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sezona samo što nije završila, a prijelazni rok sve je bliže. Moglo bi ovo biti još jedno ludo ljeto na nogometnoj tržnici jer vrti se sve veći novac, a oni bogati su sve bogatiji. Jedan od najbogatijih klubova svijeta je Manchester United, koji od odlaska Sir Alexa Fergusona grca u prosječnosti.

Ništa se nije promijenilo ni dolaskom Josea Mourinha. Unitedu se na kraju sezone smiješi tek šesta pozicija, iza svojih najvećih rivala poput Liverpoola ili Man Cityja. Spas je pronađen u mogućem osvajanju trofeja Europske lige, drugog razreda europskog nogometa koje donosi izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Sada je taj trofej najveća stvar na svijetu za Mourinha, a nemojte sumnjati da bi Portugalac ismijavao bilo kojeg rivala odnosno menadžera koji bi se našao u istoj poziciji. Znamo i što je Ibra govorio o tom natjecanju kada je rekao kako on ''ne igra nogomet četvrtkom''.

Osvajanje ''druge lige'' donosi ''viši rang''

No sada bi se osvajanje Europske lige moglo itekako slaviti u Manchesteru. Nedostaje navijačima Uniteda podizanje trofeja u zrak, iako su Liga kup i Europska liga natjecanja koja su najmanje važna. Ulazak u Ligu prvaka kroz ''drugu ligu'' ipak donosi moguće svjetlo na kraju tunela, a povratak među euro elitu mogao bi biti spektakularan.

Takva nadanja podgrijavaju i pisanja medija diljem Europe. Od Španjolske do Njemačke, mediji pišu koga želi Mourinho vidjeti na Old Traffordu. Zasad je Kazalište snova još uvijek tek pozornica za dosadni nogomet bez puno duše. Mourinho je nastavio što su Moyes i Van Gaal započeli, ali možda bi nove skupe kupovine mogle riješiti problem.

Nije da United već ove sezone nije složio momčad prepunu zvijezda, ali nakon ljeta bi to trebala biti najskuplja družina na Otoku. Prošlog ljeta stiglo je najskuplje pojačanje u povijesti nogometa Paul Pogba, stigla je i jedna od najvećih zvijezda uopće Zlatan Ibrahimović, pa Henrikh Mkhitaryan te Eric Bailly.

Stiže James, ali on neće biti jedini veliki transfer

Ove se godine najviše pisalo kako ''sigurno dolazi Antoine Griezmann'', ali sada je on nekako bliži ostanku u Atleticu. Mnoge su kladionice u Engleskoj, baš kao i kad je stizao Pogba, povukle iz ponude dolazak Jamesa Rodrigueza u United. Sve je navodno dogovoreno i Kolumbijac će biti potvrđen na početku sljedećeg tjedna.

Real traži 75 milijuna eura, ali lako bi ga mogao pustiti za malo manju cifru. No svejedno, radi se o spektakularnom transferu i on ne bi trebao biti jedini, a možda ni najskuplji. Katalonski Sport tvrdi da su propali svi pokušaji da Barcelona kupi Marquinhosa iz PSG-a.

U Parizu ne žele ni čuti za pregovore s Barcom iako su im prošlo ljeto na silu htjeli odvesti Neymara. Navodno su šeici odbili čak 50 milijuna eura za brazilskog braniča, a isti izvor tvrdi da im je Mourinho ponudio čak 70 milijuna eura! Zvuči malo pretjerano, ali ne bi se začudili kada bi Marquinhos završio u Manchesteru za preko 50 milijuna eura. Znamo da Portugalac ne vjeruje engleskim stoperima Smallingu i Jonesu te traži novog partnera u obrani Baillyju.

Nismo sigurni ni koliko vjeruje Zlatanu Ibrahimoviću, koliko god to čudno zvučalo. Uporna potraga za napadačem nastavljena je u Bundesligi. Nakon što se u engleskim medijima spominjao pokušaj dovođenja Romelua Lukakua, koji je ipak bliži Chelseaju, njemački mediji pišu kako će se brutalnoj kineskoj ponudi za Pierre-Emericka Aubameyanga suprotstaviti baš Man United koji bi za čudesnog Gabonca trebao iskeširati također više od 70 milijuna eura.

Imat će veliku konkurenciju i u PSG-u, ali na Old Traffordu najozbiljnije misle prekinuti ovu prosječnost od koje ih je još krajem 80-ih odviknuo legendarni Fergie.

Jose Mourinho ''napast će i po bokovima'', spominjalo se i zanimanje za Ivana Perišića pa i Marcela Brozovića, a ukoliko mu Real otme Davida De Geu Portugalac će krenuti i po neku golmansku zvijezdu. Zamislite u istoj momčadi Ibru, Pogbu, Jamesa, Mkhitaryana, Aubameyanga, Marquinhosa... Bit će vraga sljedeće sezone, onog crvene boje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider