Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će im jako teško

Man United dobio novi težak udarac uoči nove sezone, a moglo bi ih biti još puno

Engleski mediji pišu kako je Matthijs de Ligt odbio bogatu ponudu Manchester Uniteda.

Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nema lijepih vijesti na Old Traffordu. Kazalište snova u vrijeme Louisa Van Gaala i Josea Mourinha pretvorilo se u Kazalište dosade, a razdoblje nakon odlaska Sir Alexa Fergusona može se opisati kao Kazalište tuge.

Odlazak Josea Mourinha i dolazak Olea Gunnara Solskjaera nakratko su od kultnog stadiona napravili Kazalište euforije, ali ta je priča barem zasad gotova. United opet neće igrati u Ligi prvaka, a Norvežanin nakon početnog senzacionalnog niza pobjeda nije uspio uvjeriti stručnjake da je baš on taj koji donosi svijetlu budućnost.

Ole na samom kraju sezonu nije pomoć svojih igrača i najradije bi počistio većinu svlačionice. No ono što ga tek čeka bit će pakao. Bez Lige prvaka United će zidati novu momčad puno teže. Najveće zvijezde, ali i mladi igrači ipak imaju želju igrati u nogometnoj eliti, gdje Crvenih vragova neće biti sljedeće sezone.

Engleski mediji pišu kako je kapetan Ajaxa Matthijs de Ligt odbio ponudu Man Uniteda bez prevelikog razmišljanja. Poručio je, prema jednom izvoru, da ne vidi perspektivu igranja na Old Traffordu te da to više nije atraktivna destinacija. Ni igranje Lige prvaka ne bi mu promijenilo mišljenje.

United je navodno ponudio najviše, više od Barcelone, Bayerna, Juventusa i ostalih koji aktivno rade na ovom transferu. Više od 70 milijuna eura za transfer i čak 20 milijuna eura godišnje plaće.

Ako je istina što pišu pojedini engleski mediji, ova je činjenica za United devastirajuća. ''Vruća roba'' više ne želi u crveni dio Manchestera. Pred Vragovima je razdoblje u kojem će morati vjerojatno preplaćivati igrače, baš kao što je to radio svojevremeno Liverpool, jer drugog načina jednostavno nije bilo.

Također, Ole Gunnar Solskjaer nije trener koji izaziva ''hype''. Norvežanin ne spada u kategoriju trenerskih faca kod kojih igrači hrle igrati te pod kojima žele učiti i razvijati se. Možda će to postati, ali odgovor ćemo dobiti tek u sljedećoj sezoni, koja će opet biti teška za navijače Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider