Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazilac briljirao

Man City zabio devet golova: Gabriel Jesus izrešetao mrežu protivnika

"Građani" nisu imali problema protiv trećeligaša i uzvrat 22. siječnja u Burton upon Trentu bit će tek formalnost.

Phil Foden, Gabriel Jesus i David Silva (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvom susretu polufinala engleskog nogometnog Liga kupa Manchester City je na stadionu Etihad pobijedio Burton Albion sa 9-0 i osigurao plasman u finale i prije uzvratnog susreta.

"Građani" nisu imali problema protiv trećeligaša i uzvrat 22. siječnja u Burton upon Trentu bit će tek formalnost.

Najbolji igrač utakmice bio je Gabriel Jesus koji je postigao četiri gola (30, 34, 57, 65), a među strijelce su se upisali i Kevin De Bruyne (5), Oleksander Zinčenko (37), Philip Foden (62), Kyle Walker (70) i Riyad Mahrez (83).

City je prije tri dana u FA kupu pobijedio Roterham United sa 7-0 postavši prva momčad u posljednje 52 godine koja je zabila najmanje sedam golova u dvije uzastopne utakmice u svim natjecanjima. Posljednji klub kojem je to uspjelo bio je Leeds United u listopadu 1967. godine.

Icardi daleko od dogovora s Interom: Evo koliku plaću traži i tko ga želi kupiti! Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Mauro Icardi (Foto: AFP) Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) +3 Mauro i Wanda Icardi (Foto: AFP)

Pobjeda protiv Burton Albiona bila je jedna od najvećih u povijesti 'Građana', a posljednji put najmanje osam golova 'Građani su zabili 1987. u pobjedi protiv 10-1 protiv Huddersfield Towna. Rekordnu pobjedu City je ostvario 1890. godine kada je u FA kupu pobijedio Liverpool Stanleyja sa 12-0.

U drugom polufinalnom paru Tottenham je u utorak u Londonu pobijedio Chelsea sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Harry Kane iz jedanaesterca u 26. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić za 'Bluese' je zaigrao posljednjih 15 minuta.

Uzvratni susret je 22. siječnja na Stamford Bridgeu.

Finale je 24. veljače na stadionu Wembley.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider