Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LP im nije prioritet

Cityjev direktor: "Lova nema veze s našim uspjehom, ove sezone prodali smo gotovo koliko i uložili"

Man City pomeo je Real 4:0 (5:1) za plasman u finale Lige prvaka, a njegov sportski direktor tvrdi kako uspjeh nije vezan za novac.

Manchester City - Real Madrid (Foto: Afp)

Engleski prvak Manchester City je u srijedu navečer izborio finale Lige prvaka pobjedom 4-0 nad aktualnim europskim prvakom Real Madridom, a njegov izvršni direktor Ferran Soriano kaže da to nije posljedica velikog ulaganja u kupnju igrača.

"Samo trebate pogledati ulaganja u igrače u Engleskoj u posljednjih godinu dana, u zadnje tri ili pet godina. Nikada nismo na vrhu po potrošnji. Chelsea i Manchester United su uložili više od nas. To da smo uložili puno pa da zato pobjeđujemo, nije točno", izjavio je Soriano za španjolsku televiziju Movistar+.

Prošlo ljeto potrošio 162 milijuna eura na igrače, prodao za 150

City je prošlog ljeta potrošio 162 milijuna eura na pojačanja, od čega 60 milijuna eura na napadača Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund, no istovremeno je prodao igrače za 150,5 milijuna eura, podatak je internetske stranice Transfermarkt.

Karim Benzema i Luka Modrić Poznati sportski mediji uništio Modrića u svojim zloglasnim ocjenama: "Cityjev pritisak ga je pojeo, fizički su ga izdominirali" divider

Manchester City će 10. lipnja igrati u finalu protiv Intera, što mu je drugo finale Lige prvaka u povijesti nakon poraza 2021. od Chelseaja. Vodeća je momčad engleskog prvenstva te će igrati u finalu FA kupa s Manchester Unitedom.

"Liga prvaka je nama pomalo simbolična. Naš svakodnevni rad je usmjeren na englesku Premier ligu, natjecanje koje je teško osvojiti. Uspijemo li ga osvojiti sada, bit će nam to treća sezona zaredom da ga osvajamo. Peti put u šest godina", izjavio je Soriano.

Sretan sam što smo sazrijeli za osvajanje Lige prvaka

Soriano, 55-godišnji španjolski biznismen, od 2012. godine je izvršni direktor tog engleskog kluba.

Pep Guardiola Internet ne prašta: Procurila nezgodna fotografija Guardiole i pomoćnika, brzo je obrisana divider

"Iz svog iskustva mogu reći da ne možeš svu svoju strategiju bazirati na Ligi prvaka jer rezultat u njoj ovisi o ždrijebu, o tome imaš li dobar ili loš dan. Tako da kada jednog dana osvojimo Ligu prvaka bit će to tek nešto simbolično", rekao je.

Real Madrid, 14 puta osvajač Lige prvaka i Kupa prvaka, isticao je da je upravo to natjecanje "kraljevskog kluba".

"Zadovoljni smo što smo ga pobijedili jer Real Madrid je velika momčad zbog kvalitete i mentaliteta. Bili su dobro odigrali prvu utakmicu", izjavio je dužnosnik kluba iz Manchestera.

Brahim Diaz i Florentino Perez Predsjednik Reala ljutit kao ris: Sprema čistku i dovodi pojačanja, jedna zvijezda silno razočarana divider

Soriano kaže da Manchester City radi na dugi rok i da je sada sposoban osvojiti Ligu prvaka, trofej koji mu nedostaje.

"Ja sam 11 godina ovdje i ovo je posao na dugi rok. Klub je sada sposoban boriti se za trofeje svake sezone. U nekoj sezoni ćemo doći do trofeja, a u nekoj nećemo no uvijek smo blizu. Sretan sam što smo nakon deset godina došli na vrh i sazreli za osvajanje Lige prvaka", izjavio je.

Soriano se susreo s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom.

"Dugo smo razgovarali i činio mi se dobro. Prošle godine sam ja imao tužno lice, a ove godine on. Nogomet je takav. Dobro je što ti uvijek pruža novu priliku", poručio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider