Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Građani imaju lukav plan

Man City ipak priprema spektakularnu ponudu za bezvoljnog Messija: Jedinstven ugovor, to nema nitko

Nedavno produljenje ugovora Pepa Guardiole s Manchester Cityjem ponovno je potaklo spekulacije kako se Messi sprema prijeći na Etihad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz engleske stižu kontradiktorne informacije oko mogućeg prelaska Lionela Messija u Manchester City.

Dok Sky Sports tvrdi kako su Građani odustali od velikog transfera nakon što su zaključili da je to prevelika investicija za igrača koji je već u godinama, Time piše da City Football Group, koji kontrolira Manchester City, priprema spektakularnu ponudu za Argentinca.

gol expired Tajna Ibrine forme u 40. godini? ''Radi sklekove dok sjedim na njemu, a imam dosta kilograma'' divider

Namjeravaju mu ponuditi desetogodišnji ugovor, dakle do 44. godine života. Takav ugovor je unikatan u svijetu nogometa. U njemu će biti uključeno nekoliko godina igranja za Manchester City, a preostali dio u nekom od osam sestrinskih klubova, kao što su Yokohama Marinos, Melbourne City ili možda New York City FC. Messi će moći sam izabrati gdje želi nastaviti karijeru.

I to nije sve, Argentincu će biti ponuđeno da bude globalni ambasador grupacije i nakon svršetka karijere. Naravno da će Messi za marketinško korištenje lika i djela biti bogato nagrađen. S takvim dugoročnim ugovorom City namjerava na legalan način zaobići pravila financijskog fair-playa.

gol expired Griezmann otvorio dušu i otkrio što se događa između njega i Messija: "Kazao mi je da sam ga zeznuo…" divider

Građani trenutačno nemaju previše prostora za kratkoročne financijske akrobacije, jer već su bili na meti UEFA-e i FIFA-e i. Još jedna pogreška mogla bi ih skupo stajati. Na ovaj način Messi će dobiti garanciju da će u dugoročnom razdoblju zaraditi više nego da mu odmah ponude veću ili barem istu plaću kakvu ima u Barceloni. Radi se oko 50 milijuna eura neto godišnje, što je u bruto iznosu 100 milijuna.

Messijev ugovor s Barcelonom istječe 30. lipnja, a već na zimu će imati odriješene ruke pregovaranja s potencijalnim ulagačima. Ako Messi u međuvremenu ne produlji ugovor s Barcelonom, naljeto će moći otići besplatno, pa ćemo samo za potpis dobiti dodatni bonus.

Nedavno produljenje ugovora Pepa Guardiole s Manchester Cityjem ponovno je potaklo spekulacije kako se Messi sprema prijeći na Etihad.

gol expired Snimka koja je šokirala čak i Ruse dobila nastavak: Legenda napustila bolnicu i povukla prvi potez divider

Međutim, još uvijek nije jasno što će Argentinac napraviti. Krajem siječnja održat će se predsjednički izbori u Barceloni. Messi će vjerojatno sačekati rasplet izbora i vidjeti kakav će projekt ponuditi novi predsjednik.

S obzirom na trenutačnu konfuznu situaciju u Barceloni, koja osim sportskih problema ima i velikih problema s financijama, te se obzirom na to kako Messi izgleda na travnjaku, prilično bezvoljno i bezdušno, logično je zaključiti da je odlazak lako moguć.

Jedan od glavnih kandidata za novog predsjednika Barcelone Victor Font nada se da će Messi ipak ostati, iako je nedavno poslao i neke dvosmislene izjave kada se referirao na ogromnu Argentinčevu plaću.

gol expired Barcelona izgleda užasno, a Messi nikad lošiji: 100 milijuna eura baca se u vjetar. Je li vrijeme za rastanak? divider

„Uvjeren sam da je Messijeva budućnost u Barceloni. Leo je rođeni pobjednik, on je kao i svi Katalonci razočaran lošim rezultatima kluba u posljednje vrijeme. No to nema nikakve veze sa srednjoročnim i dugoročnim planom razvoja kluba. Moramo mu prezentirati dobar projekt s određenim garancijama za budućnost“, izjavio je Font.

Nije jasno znači li to da mu Font namjerava ponuditi produljenje ugovora pod istim ili sličnim uvjetima, a čini se da je to ključno pitanje u cijeloj priči.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider