Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pad čarobnog Argentinca

Barcelona izgleda užasno, a Messi nikad lošiji: 100 milijuna eura baca se u vjetar. Je li vrijeme za rastanak?

Čini se da se Messi zasitio Barcelone, a i ona njega. Ako ovako nastavi, rastanak je možda i najbolja opcija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Dosta mi je toga da sam dežurni krivac za sve što se događa u klubu“, okružen novinarima i poreznicima ispalio je vidno nervozni Lionel Messi na El Pratu po povratku iz Argentine s posljednje reprezentativne akcije.

Messi je tako i odigrao sinoć na Wanda Metropolitanu, baš kao da mu je svega dosta. Barcelona je izgubila od Atletico Madrida 1:0 nakon velike pogreške Ter Stegena.

To je treći poraz Katalonaca ove sezone u La Ligi, uz to još imaju dva remija i tek tri pobjede. Dovoljno za tek desetu poziciju na ljestvici. 11 bodova u osam utakmica znači i najgori start u sezonu u posljednjih 25 godina, odnosno otkako se pobjeda vrednuje s tri boda. Malo je reći da je učinak loš, katastrofa je primjerenija riječ.

gol expired Urnebesni Babić oduševio boksačku javnost: "Tjedan dana ću biti Alen, a onda se vraća Savage. Volim Hrgovića" divider

Od najavljene revolucije zasad nema ni r, sve je isto kao lani i preklani, zapravo još gore. Ronald Koeman zasad nije napravio nikakav primjetljiviji korak naprijed. Ako ovako nastavi, jasno je da neće dugo izdržati. S ovim učinkom doći će u pitanje i plasman u Ligu prvaka. 

Argentinac se uklopio u priču. Da Messi igra dobro, Barca ne bi izgledala tako loše. To je logično. Kako je Messi odigrao protiv Atletica najbolje ilustrira podatak da je zabilježio čak 23 izgubljene lopte, imao je samo 36 točnih pasova. Cijelu utakmicu nudio je sliku čovjeka kojem jedva da se da živjeti. Totalna indolentnost, Messi je bio odsutan i duhom i tijelom.

gol expired Gorki pelin za Mamića i Dinamove šefove: Osijek s Bjelicom gazi, Modri se najviše boje mrtve utrke za prvaka divider

I ne bi to bilo ništa posebno zabrinjavajuće da je prvi put. Messi tako izgleda već duže vrijeme, posebice na gostovanjima. Na strani nije postigao nijedan značajniji pogodak u cijeloj 2020.

Nema više omraženog predsjednika Josepa Marije Bartomeu, nema više ni podjednako omraženog sportskog direktora Erica Abidala, a Messi opet izgleda isto, zapravo još gore.  

Dosad se barem ljutio kada bi Barcelona izgubila, a sada samo slegne ramenima i pokupi se u svlačionicu. Govorom tijela i gestikulacijama odajem dojam kao da mu je svejedno.

Messi je totem, zaštitni znak Barcelone, najbolji igrač svijeta u posljednjih desetak godina, ali došlo je vrijeme kada se moraju postaviti neka pitanja: Je li Messi postao Barcin uteg, da ne kažemo problem?

gol expired UFC 255: Figueiredo i Ševčenko obranili naslove prvaka, UFC-ova legenda doživjela poraz divider

Nikada nije odveć trčao, defenzivna igra nikad mu nije bila naročita, obrambenih zadataka oduvijek je bio uglavnom oslobođen, ali ovo sada je potpuna šetnja. Messi sve češće igra i izgleda kao da je na pikniku. Još kako tako na Camp Nouu, ali na strani skoro pa nikako.

Kada izgubi toliko lopti kao protiv Atletica, Messi je samo opterećenje za ostatak momčadi. Zauzima mjesto mlađima, a slabo im pomaže. Voljni moment sve je gori, indiferentnost se vidi iz aviona, pa i sam poručuje da mu je dozlogrdilo čekati da se nešto pomakne s mrtve točke. Barcin projekt je u zaleđu, problema je jako puno, a Messi više nema strpljenja, a ni vremena čekati da se nešto pomakne. 

S drute strane, ovakav Messi ne koristi puno Barci na travnjaku. Jedino u marketinške svrhe. I to je pitanje isplati li se, jer ta kajgana je prokleta preskupa, oko 100 milijuna eura godišnje.

Čini se da se Messi zasitio Barcelone, a i ona njega. Ako ovako nastavi, rastanak je možda i najbolja opcija. Messi treba novi poticaj, novi izazov, a Barcelona novi put. Kraj jedne ere opasno se primakao, Manchester City izgleda sve bliži.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider