Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Jedan od naših najvećih talenata nakon kalvarije vraća se nogometu i poručuje: "Možemo izbaciti Dinamo!"

Prije godinu dana Lukas Kačavenda odbio je 8,5 milijuna eura vrijednu ponudu talijanske Genoe, jer kako je tada rekao u Dnevniku Nove TV - nije mu bitan novac nego njegov razvoj. Taj razvoj je nekoliko mjeseci kasnije usporila teška ozljeda križnih ligamenata. Ali Kačavenda se sada vratio i za naše kamere otkrio svoje ciljeve u idućem razdoblju.

Nakon šest mjeseci oporavka od teške ozljede, Lukas Kačavenda vratio se na nogometne terene. Pun samopouzdanja i bez imalo straha.

"Osjećaj je stvarno fenomenalan, stvarno sam dugo čekao taj povratak. Nije bilo straha. Kad se uđe u utakmicu, ne razmišlja se uopće o ozljedi ni što je bilo prije. Nego da se bude što bolji i da što bolje odigram utakmicu."

A još bolja sezona, od one sjajne Kačavendine pretprošle, trebala je biti ova aktualna. No, na pripremama u Nizozemskoj prošlog ljeta nastradali su križni ligamenti. Bili su to teški trenuci za jednog tinejdžera.

"Pivarić mi puno pomaže"

"Najteže je bilo to, kad sam izašao iz bolnice, kad me, maltene, nije ništa bolje. Izađem iz bolnice nakon operacije i sve me boli. Jedva sam mogao, tjedan sam bio u krevetu, praktički samo ležao. Bilo je u glavi da se moram vratiti što prije, da što prije počnem s rehabilitacijom. Obitelj mi je puno pomogla tu i moji prijatelji."

Ali i jedan od njegovih najiskusnijih suigrača u Lokomotivi...

"Imao sam sreće da je tu i Josip Pivarić, koji je imao dvije takve operacije. On mi je u početku stvarno dosta pomagao što se toga tiče. I evo, još uvijek mi daje savjete, što trebam, što ne."

Kačavenda će biti veliko pojačanje za Lokomotivu, koja se u sezoni uspona i padova sada našla u prilici sanjati izlazak u Europu. Od četvrtog do osmog mjesta pet je klubova unutar četiri boda, a Lokosi sutra dočekuju Rijeku.

"Lokomotiva cilja na četvrto mjesto"

"Rijeka ima fenomenalne mlade igrače i par iskusnih koji to sve povežu. Siguran sam da nas očekuje teška utakmica, ali doma smo, idemo po pobjedu."

Neobična je ta borba za četvrto mjesto?

"Neobična je, ali mislim da mi to možemo odigrati vrhunski do kraja sezone i ciljamo na to četvrto mjesto."

"Želimo proći Dinamo u Kupu"

I ne samo to - Lokomotivu vidi daleko i u Kupu, gdje je u četvrtfinalu čeka Dinamo.

"Cilj je proći Dinamo pa dalje što nas čeka."

Vjerujete da možete do finala pa i do povijesnog trofeja?

"Siguran sam."

Dinamo je samo jedan od klubova koji ga je želio - prije točno godinu dana Genoa je za njega nudila 8,5 milijuna eura, ali odbio je. A u Dnevniku Nove TV tada oduševio vrlo zrelim objašnjenjem.

"Mislim da nije pametno ići jako mlad van, pogotovo ne u Italiju gdje mladi igrači ne dobivaju veliku šansu."

"Nije bilo lako donijeti odluku, ali opet, u ovim godinama ne možete gledati novac nego razvoj mene kao igrača i zadovoljan sam svojom odlukom. Neću žaliti za njom".

Siguran je da će vrlo brzo opet biti sličnih prilika. A za kraj otkriva da mu je nastup na Euru mladih na ljeto trenutačno glavni motiv.

"To je neki krajnji moj cilj, da u tom šestom mjesecu budem u nekoj što boljoj formi za to prvenstvo. Tako da se nadam da ću to ostvariti i da ćemo tamo biti što bolji."

S pravim Kačavendom šanse nam rastu pa mu želimo vrlo brzo opet onu staru razinu, jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider