Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"HNL zaostaje za Austrijom"

Nogometaš Hajduka: "Livaja ne smije izaći iz autobusa. Maksimir? Tužno, za Dinamo nikad ne bih igrao"

Lukas Grgić, vezni igrač Hajduka, dao je veliki intervju za austrijske novine.

Marko Livaja i Lukas Grgić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Pred nogometašima Hajduka polufinalni je dvoboj Kupa kod Slaven Belupa u Koprivnici, a veznjak splitske momčadi Lukas Grgić dao je veliki intervju za austrijski Kronen Zeitung, u kojem je govorio o Hajduku, Dinamu, HNL-u i Marku Livaji.

"Selidba u Hrvatsku bila je korak o kojem se dugo razmišljalo. Na kraju je to bila prava odluka u sportskom i životnom smislu. Nisam dugo razmišljao o prelasku u Hajduk, od malih sam nogu bio uz klub, navijač sam i gledao sam svaku utakmicu", kazao je Grgić o transferu na Poljud pa otkrio je li imao još ponuda iz HNL-a.

"Bilo je upita iz Hrvatske, priznajem, ali ne želim javno reći o kojim se klubovima radi. No nikad ne bih igrao za Dinamo."

Stadioni su puno bolji u Austriji, Hrvatska zaostaje

Tvrdi da bi se Hajduk i Dinamo borili za naslov prvaka s Red Bull Salzburgom, ali dodaje da postoji jedna ogromna razlika - stadioni.

"Stadioni su bolji u Austriji nego u Hrvatskoj. U Austriji mislim da ne možete dobiti licencu ako nemate grijanje travnjaka. Infrastruktura je puno bolja u Austriji, Hrvatska jako zaostaje i po pitanju stanja travnjaka", kazao je pa se osvrnuo na Maksimir:

Goran Jurić Bivši Vatreni o Arkanu: "Često smo bili u društvu, sve je bilo korektno" divider

"Naš je stadion jedan od najljepših u Europi, ako ne i najljepši po dizajnu. Kada mislim o Maksimiru, svlačionice su okej, sve je renovirano, ali kada izađete na travnjak, nemate osjećaj da ste na nogometnom stadionu.

To je tužno jer Dinamo igra jako uspješno na nacionalnoj i međunarodnoj razini i nacionalna reprezentacija igra tamo. Stvarno je šteta što nema boljeg stadiona i nakon potresa 2020. godine zatvorili su veliku tribinu."

Livaja ne smije izaći iz autobusa na benzinskoj

Za kraj, austrijskog novinara zanimalo je kakav status uživa Marko Livaja u splitskoj momčadi.

"On je legenda. Jako pristojan i dobar dečko koji uvijek ima vremena za navijače. U Splitu ima kultni status, ljudi ga uspoređuju s Maradonom u Napulju.

Slaven Bilić Slaven Bilić preuzima klupu aktualnog prvaka? Predsjednik kluba potvrdio pregovore divider

Ako se vozimo nekamo i stanemo na benzinskoj, Marko ne može izaći jer bismo ostali tamo satima i ne može pobjeći od navijača", rekao je pa se osvrnuo na činjenicu da Livaja ne želi s Poljuda:

"To je Marko, kako to možete opisati? To je ljubav prema klubu, odrastao je s ovim klubom. Nije bio presretan s osvajanjem Kupa, rekao je: 'Ostajem, želim osvojiti prvenstvo. Želim da Split slavi sedam dana. Ako osvojimo prvenstvo, sve će gorjeti sedam dana.'"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider