Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrao za Dinamo

Bivši Vatreni o Arkanu: "Često smo bili u društvu, sve je bilo korektno"

Goran Jurić upisao je 16 nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Goran Jurić (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Goran Jurić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, u karijeri je nosio dres Dinama, ali i Crvene zvezde.

Bio je akter nekolicine povijesnih dvoboja, dobro pamti gostovanje s beogradskim sastavom na Maksimiru u nikad odigranom susretu protiv Dinama u svibnju 1990., ali i prvi dvoboj Hrvatske i Jugoslavije nakon rata, kada je nestalo struje na Marakani.

U razgovoru za Glas Srpske prisjetio se igranja za Zvezdu, ali i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, koji je tih godina bio vođa Delija. Na nikad odigranom susretu protiv Dinama Arkan je bio uz igrače na terenu.

"Bio je tu uz nas. Često smo bili s njim u društvu, često je dolazio u svlačionicu. Sve je bilo korektno", kazao je pa se osvrnuo na kultnu utakmicu Dinama i Partizana. 

Slaven Bilić Slaven Bilić preuzima klupu aktualnog prvaka? Predsjednik kluba potvrdio pregovore divider

Modri su razbili beogradski sastav na Maksimiru s 5:0, a prije toga su gostovali u Beogradu.

"Puno smo bolje igrali u Beogradu nego u Zagrebu, iako smo slavili s 5:0. Prije utakmice u Beogradu došlo nam je u hotel 200 pripadnika Delija da nam daju podršku. To je bio naš prvi odlazak tamo poslije rata i nije nam bilo svejedno. No oni su došli i poručili nam - deri."

Za kraj, prisjetio se igranja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Tada je izbornik bio legendarni Miroslav Ćiro Blažević, koji je nedavno preminuo nakon teške bolesti:

Antonio Cassano Cassano ispunio obećanje i otkrio nove detalje o Livaji: "Mourinho, ti si nula" divider

"Nemam riječi koje nisam ispričao o njemu, daj bože da se rodi neko sličan njemu. Bio je fenomen u svemu, mogao je državu voditi. On je bio sve, dobio sam poziv u reprezentaciju u 34. godini", kazao je pa se prisjetio anegdote s utakmice protiv Ukrajine:

"Stigli smo u Kijev, kod kuće smo slavili s 2:0, a tamo kaos. Kad Ćiro drži sastanak, uvijek je tenzija, nitko ne smije ništa reći, a ja znam da ću igrati. Kažem: 'Šefe', a on uzvrati: 'Reci, sine.' 'Bolan, je*at ćemo im mater.' Na trenutak je pomislio da on meni je*e mater ili da me pošalje kući, ali je shvatio poantu i nastao je opći smijeh."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider