Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još od Figa

Luka Modrić završio je Realovo prokletstvo koje traje 17 godina

Nogometaši Real Madrida bježali su od dresa s brojem "10" jer još od Figa nijedan nije uspio s njim na leđima, ali Luka Modrić je konačno zaustavio to prokletstvo.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Nogometaši Real Madrida bježali su godinama od ukletog broja "10“, koji nije bio sretan nikome otkad ga je sa sebe skinuo Luis Figo, kad je otišao prije 17 godina, ali sad je i ta kletva konačno gotova jer ju je, čini se, prekinuo Luka Modrić.

Vinicius i Koke u duelu - madridski derbi Reala i Atletica Skandal zapalio Madrid, pljušte uvrede i prijetnje: Gorjet će nebo i zemlja, Atletico i Real na ratnoj stazi divider

Hrvatski kapetan neće samo otići u povijest kao jedan od najboljih igrača Real Madrida svih vremena, nego kao i čovjek koji je skinuo Realovo prokletstvo broja deset koje je trajalo od odlaska Luisa Figa. Porgualac je zadnji veliki igrač Kraljevskog kluba koji je uspješno nosio taj broj.

Luka Modrić i Vinicius Realovu zvijezdu prozvali da se "ponaša poput majmuna", očitao im je brutalnu lekciju! Ovo će zapamtiti divider

Bio je pet godina u Madridu i osvojio dva naslova prvaka, dva španjolska Superkupa, Ligu prvaka, europski superkup i Interkontinentalni kup kao jedan od ključnih igrača u momčadi, no po njegovu odlasku iz kluba 2005. godine igrači koji su nosili dres s tim brojem i nisu se najbolje proveli.

Još od Figa nitko nije uspio s Realovom "desetkom"

Redom su ga nosili Robinho, Wesley Sneijder, Lassana Diarra, Mesut Ozil i konačno James Rodriguez, no nijedan od njih opravdao taj broj, koji obično nosi najbolji igrač u momčadi. U sezoni 13-14. nije ga nosio nitko?!

Florentino Perez (Foto: AFP) Real Madrid cilja galaktičko pojačanje, a nije Mbappe: Perez mijenja taktiku i udara PSG divider

Pojedini su imali solidne rezultatske uspjehe, ali su na te rezultate utjecali uglavnom ulazeći s klupe ili iz drugog plana, ali nijedan nije nosio Realovu igru kao hrvatski nogometaš.

Luka Modrić u klubu je od 2012. godine, ali do sezone 2017-18. nosio je "19“, a kad je James napustio klub, navukao je "desetku“ i kletva kao da nije ni postojala. Klupski rezultati u tom razdoblju i Lukin doprinos u njihovom ostvarenju dokaz su tvrdnji da je Realovo prokletstvo broja 10 konačno gotovo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider