Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Neću prestati"

Realovu zvijezdu prozvali da se "ponaša poput majmuna", očitao im je brutalnu lekciju! Ovo će zapamtiti

Vinicus je zaradio žestoke kritike zbog proslave gola na utakmici Real Madrida i Mallorce.

Luka Modrić i Vinicius (Foto: Afp)

Glasno je odjeknuo rasistički ispad jednog gosta poznate španjolske emisije El Chiringuito, koji je prozvao zvijezdu Real Madrida, Viniciusa dodavši da se "ponaša poput majmuna":

""Ako zabijete gol i zaplešete sambu, onda idite na Sambodrom. Na terenu moraš poštivati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun", izjavio je predsjednik udruženja nogometnih agenata Pedro Castro i pokrenuo pravu buru u španjolskom nogometu.

Nažalost, jedan dio nogometne javnosti složio se s ovom tvrdnjom, a nepotrebna je drama nastala zbog Viniciusove proslava pogotka protiv Mallorce na prošlotjednoj utakmici 5. kola španjolske La Lige.

Real Madrid oštro osudio ispade

Iako se cijelu utakmicu prepirao s gostujućim igračima na Santiago Bernabeu, čime je isprovocirao i vlastite suigrače koji su mu nekoliko puta dobacili da se smiri, zašuti i nastavi igrati, brazilski napadač nije zaslužio ovakve riječi.

Nije zaslužio ni prijetnje nogometaša madridskog Atletica, Kikea koji je poručio da će reagirati u skorom madridskom derbiju, ako se Vinicius bude tako ponašao.

Brzo se oglasio i Kraljevski klub, koji je oštro osudio ovakve rasističke ispade, kao i Brazilski nogometni savez, ali i Neymar koji je poručio mladom napadaču da nastavi i dalje plesati.

Vinicius očitao lekciju rasistima

Uskoro se oglasio i Vinicius koji je žestoko odgovorio na svom Instagram profilu:

"Sve dok je boja kože važnija od sjaja očiju, bit će rata. Imam tu frazu istetoviranu na svom tijelu, imam tu misao u glavi. To je stav i filozofija koju pokušavam koristiti u svom životu, ali moja želja za pobjedom, moj osmijeh i sjaj u očima su puno veći od toga. Ne možes ni zamisliti.

Bio sam žrtva ksenofobije i rasizma u jednoj izjavi, ali ništa od toga nije počelo jučer. Prije nekoliko tjedan počeli su kriminalizirati moj ples. Ples koji nije moj. 

To su plesovi za proslavu kulturne raznolikosti svijeta. Prihvati to, poštuj to. Neću stati, dolazim iz zemlje u kojoj je siromaštvo vrlo veliko, gdje ljudi nemaju pristup obrazovanju, i u mnogim slučajevima nemaju pristup hrani.

  gol expired Bivši igrač Dinama zaradio crveni karton iz bizarnog razloga: Od bijesa skoro rastrgao dres divider

Obično ne odgovaram na javne kritike, napadnu me i ne odgovaram. Hvale me, a ja ne pričam. Ja radim, puno radim. Razvio sam aplikaciju koja pomaže obrazovanju djece u javnim školama bez ičije financijske pomoći, gradim školu. Učinit ću još više za obrazovanje, želim da sljedeće generacije budu spremne, kao i ja, za borbu protiv rasista i ksenofoba. Uvijek se trudim biti pofesionalac i uzoran građanin

Neću prestati plesati, bilo u Sambadromu, Bernabeu ili bilo gdje drugdje", efektno je zaključio Vinicius.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider