Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal u Španjolskoj

"Ponaša se kao majmun": Realova zvijezda trpi žestoke uvrede! Jedni mu prijete, a Neymar ga brani

Napadač Real Madrida Vinicius trpi žestoke kritike zbog svoje proslave golova.

Vinicius (Foto: Afp)

Dosta je prašine podigao Vinicius svojim ponašanjem na prošlotjednoj utakmici 5. kola španjolske La Lige između Real Madrida i Mallorce (4:1) na Santiago Bernabeu.

Neprestano se prepirao s gostujućim nogometašima, sucem, ali i vlastitim suigračima koji su mu nekoliko puta rekli da se smiri, zašuti i nastaviti igrati. Bez obzira na to, Vinicus je ponovno upisao sjajan nastup.

Zabio je pogodak za 2:1, a onda izveo ples kojim se još više popeo na živce gostima, a čini se i jednom dijelu nogometne javnosti. Neki su otišli toliko daleko da su takvu proslavu pogotka žestoko osudili, koristeći i rasizam.

Skandal na španjolskoj televiziji

Tako je jedan od gostiju poznate televizijske emisije El Chiringuito prozvao brazilskog napadača, dodavši kako se ponaša poput majmuna:

"Ako zabijete gol i zaplešete sambu, onda idite na Sambodrom. Na terenu moraš poštivate svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun", izjavio je predsjednik udruženja nogometnih agenata Pedro Castro.

gol expired Trojica Hrvata ostala u utrci za titulu najboljeg mladića u Europi, Hajdukov dragulj otpao divider

Nije stalo na tome, žestokim se kritikama na Brazilčev račun pridružio i član madridskog Atletica, Kike koji je kazao da će reagirati u skorom madridskom derbiju, ako se Vinicius bude tako ponašao.

Neymar stao u njegovu obranu

U obranu Realove zvijezde stao je upravo Neymar, koji je kroz svoju nogometnu karijeru trpio slične, ako ne i iste kritike. Živicirao je suparničke igrače, ali i momčadi svojim potezima na terenu, ali i proslavama pogodaka,

Zbog toga je član PSG posvetio Instagram story svom sunarodnjaku u kojem mu je kratko poručio da ostane svoj, da se ne pokoleba radi silnih kritika:

"Dirblaj, pleši, budi svoj. Budi sretan, baš takav kakav jesi. Samo naprijed dečko, sljedeći gol ćemo skupa proslaviti", napisao je Neymar.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider