Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali neće braniti naslov...

Modrić se prisjetio dana kad je dobio poziv zbog kojeg je zaplakao: ''Nisam znao što bih rekao''

Luka Modrić otkrio je za France Football kakav je bio dan kada je saznao da je pobijedio u utrci za najboljeg nogometaša 2018. godine.

Luka Modrić s nagradom Zlatna lopta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Otkako su uvede liste 30 kandidata u konkurenciji za Zlatnu loptu France Footballa (od 1995. godine) nijednom se nije dogodilo da ju lanjski osvajač ne brani. Do ove godine...

Luka Modrić nije se našao na popisu 30 nogometaša koji će se boriti za osvajanje Zlatne lopte, što i nije iznenađenje s obzirom na njegov pad forme i očajnu sezonu Real Madrida u svim natjecanjima.

Unatoč tome France Football napravio je intervju s hrvatskim kapetanom nakon što su objavljena imena.

Dinamovo slavlje (Foto: AFP) Dinamo uzeo veliki bod kod Šahtara i skinuo prokletstvo, na Maksimiru odluka o drugom mjestu! divider

* Dan kada ste saznali da ste izabrani za najboljeg na svijetu?

"Nikada neću zaboraviti taj dan. Sjećam se da sam bio u Londonu u hotelu zajedno sa svojom obitelji nakon utakmice hrvatske reprezentacije. Rekli ste mi da ćete me nazvati tog dana i čekao sam poziv. Kada sam vidio da me zovete isprve se nisamo mogao javiti. Nisam znao što bih rekao. Nazvao sam ja vas nekoliko minuta kasnije, a kada ste mi rekli da sam pobijedio nisam mogao vjerovati. Plakao sam na telefonu. Bio je to trenutak koji nikada neću zaboraviti."

* Gdje ste izložili svoj trofej?

"Stavio sam ga u vitrinu sa svim važnijim trofejima, ravno u sredinu. Prvo sam ga bio stavio u sobu pored televizora. Htio sam ga vidjeti svakog dana prije spavanja i kada se budim, kako bih bio siguran da sve ovo nije san. Nakon nekog vremena sam ga prebacio u svoj kabinet s trofejima. Pomaknuo sam sve trofeje kako bi se jasno vidio. Svakog jutra prolazim pored njega i osjećam se dobro te ponosno."

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Ibrahimović tvrdi da ga svi zovu, ali ima jedan uvjet koji većina ne može ispuniti divider

* Zlatna lopta je promijenila vaš život?

"Nije. Nastojim biti isti kakav sam bio. Postoji zamka kada budete proglašeni najboljim na svijetu, ali mislim da nisam pao u nju. Sve što sam radio prije nagrade radim i dan danas. Promijenili su se pogledi drugih na mene kao igrača. Sretan sam i ponosan što sam postao dio prestižne obitelji osvajača Zlatne lopte."

* Tko su po vama favoriti za osvajanje Zlatne lopte ove godine?

"Bit će napeto, no četiri imena se ističu. Cristiano Ronaldo, Leo Messi, Virgil van Dijk i Mohamed Salah. Svima želim sreću."

Slavodobitnici nagrada France Footballa bit će objavljeni u prosincu ove godine, na ceremoniji koja će se vrlo vjerojatno održati u Parizu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider