Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatsko-španjolska suradnja

Dvojica vrhunskih stručnjaka napravila poseban plan za Luku Modrića u mundijalskoj godini

Španjolski stručnjak za fizičku pripremu Antonio Pintus osmislio je poseban plan za treniga za Luku, a sitne korekcije napravio je njegov osobni fizički guru Vlatko Vučetić.

Kroos, Modrić i Ancelotti (Foto: Real Madrid)

Nogometaši Real Madrida pripremaju se za novu sezonu, a trener Carlo Ancelotti i društvo odlučili su se hrvatskog kapetana Luku Modrića staviti na poseban tretman, jer ipak je već na pragu 37. godine, a u posljednje dvije sezone u njegovim iskusnim nogama nakupilo se čak 103 utakmice!

Saša Janković Stručnjaci za Dnevnik Nove TV otkrivaju tajnu dugovječne karijere Modrića i Perišića: "Mogu jesti sve, ali..." divider

Njegov kolega iz stare garde, Karim Benzema, danas se priključio ostatku momčadi na pripremama u Los Angelesu, Francuz je dobio nekoliko dana odmora više od ostatka momčadi i radio je po posebnom programu kod kuće. Luka je također dobio par dana više od većine svojih suigrača, ali je već nekoliko dana na treninzima za razliku od francuskog napadača.

Suradnja Pintusa i Vučetića

Benzemina dugovječnost je rijedak takav slučaj u profesionalnom nogometu, ali primjera kao što je naš Luka praktički pa i nema. Priključio se pripremama protekli četvrtak, a klupsko osoblje i liječnici su "pali na dupe“ oduševljeni njegovim fizičkim stanjem u tim godinama.

Luka Modrić Modrić oduševio liječnike na testiranjima: U ovakvom stanju može komotno igrati za Real do 40. godine divider

Preko ljeta je radio po posebnom detaljnom planu po generalnim napucima Realovog stručnjaka za fizičku pripremu Antonia Pintusa, a korigirao ih je posebnim instrukcijama Lukinog osobnog gurua za kondiciju Vlatka Vučetića. Hrvatski stručnjak već godinama radi s Modrićem i jedan je od najvažnijih što Realova desetka proživljava treću igračku mladost.

Odigrao nestvarnih 103 utakmice u dvije godine

Hrvatski maestro širi granice vlastitih mogućnosti do maksimuma u zadnje dvije godine, a njegovo tijelo je za Real Madrid i Vatrene odigralo čudesnih 103 utakmice. No, ništa zato čini se, jer je unatoč tolikim naporima u toj dobi osigurao produljenje ugovora s Kraljevskim klubom do 2023. godine i nitko ni ne pomišlja na činjenicu da bi mu ovo mogla biti posljednja sezona u karijeri. Naprotiv, trenira pod istim opterećenjima kao njegove desetak plus godina mlađe kolege.

Kroos, Modrić i Ancelotti Luka Bane: Pogledajte što je Realov "sadist" radio Modriću i društvu već na startu priprema divider

Već svoj prvi dan na pripremama navukao je masku za hipoksiju, koja simulira visinske uvjete i trčao runde na toplinskom valu kao da je klinac. Španjolski mediji tvrde kako će Real pripaziti malo s njim ove sezone i zbog njegovih obaveza u kockastom dresu krajem godine na Svjetskom prvenstvu, jer nije samo Kraljevski klub „ovisan“ o njegovim uslugama, nego i naša nacionalna momčad, za koju je odigrao deset utakmica u nizu, od toga je u sedam startao od prve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider