Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Izuzetno su posvećeni"

Stručnjaci za Dnevnik Nove TV otkrivaju tajnu dugovječne karijere Modrića i Perišića: "Mogu jesti sve, ali..."

Vijek vrhunskih nogometaša sve je duži, a koja je tajna dugovječnosti otkriva doktor Saša Janković.

Saša Janković (Foto: Dnevnik Nove TV)

Zlatan Ibrahimović nastavlja igrati u Serie A u 41. godini, Luka Modrić pak čini čuda u 37. godini života, a za 34-godišnjeg Roberta Lewandowskog Barcelona je isplatila oko 50 milijuna eura odštete.

Vijek vrhunskih nogometaša sve je duži, tri do četiri godine u odnosu na 80-e ili 90-e, a koja je tajna dugovječnosti provjerili smo sa stručnjacima koji surađuju s nogometašima na svakodnevnoj bazi.

"Danas imamo bolja saznanja o treningu, periodizaciji, individualizaciji treninga.  Osim toga, važan je sportski živog nogometaša", rekao je Saša Janković, specijalist ortopedije i dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Ognjen Vukojević Vukojević za Dnevnik Nove TV najavio povijesnu utakmicu Dinamo Kijeva: "To je više od sporta" divider

Upravo je prehrana važan faktor kod vrhunskih sportaša, ako ne i među tri najvažnija faktora, tvrdi nutricionistkinja Ivona Brodić:

"Sportaši mogu jesti sve. Svi mogu jesti sve, ali bitno je u kojim količinama. Ako pričamo o nogometašima, najvažniji su ugljikohidrati pa proteini, koji grade mišićnu masu, ali sve treba biti dio kvalitetne prehrane. Moraju paziti na količine i kako to iskombinirati u odnosu na utakmice i treninge", rekla je Brodić.

gol expired Nasmijani Goce podbada Dinamo:''Evo, igrao je i dvojac koji je bio u noćnom izlasku'' divider

O tome sigurno računa vode Luka Modrić i Ivan Perišić, a kakvi su oni, iz prve ruke nam je otkrio doktor Janković:

"Izuzetno su posvećeni pripremi utakmice, prehrani, odmoru, fizičkoj pripremi, ali i individualnom radu. Mislim da sve ovisi o sportašu, vi se možete brinuti koliko god želite o njemu, ali ako on nema volju i želju, onda nema pomoći", rekao je Janković.

Koliko god da su nam dragi Maradona i Ronaldinho, teško da bi imali mjesta u modernom nogometu. Ovo je vrijeme Modrića, Ibrahimovića, Ronalda, Perišića, ali prije svega vrhunskih profesionalaca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider