Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukrajinski velikan

Vukojević za Dnevnik Nove TV najavio povijesnu utakmicu Dinamo Kijeva: "To je više od sporta"

Dinamo Kijev i Fenerbahče se bore za prolaz u 3. pretkolo Lige prvaka.

Ognjen Vukojević (Foto: Dnevnik Nove TV)

Dinamo Kijev kreće u lov na Ligu prvaka protiv turskog Fenerbahčea, i to na stadionu u poljskom Lodzu koji je gotovo 900 kilometara udaljen od ukrajinske prijestolnice.

Za Dnevnik Nove TV javio se proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac, a danas pomoćni trener kijevskog Dinama Ognjen Vukojević:

"Jako je zahtjevno organizirati utakmicu na razini Lige prvaka. Igramo u poljskom Lodzu gdje ima jako puno izbjeglica iz Ukrajine. Očekujemo pun stadion, a to sigurno iziskuje dodatni napor jer želimo osigurati utakmicu na koju će doći i veliki broj turskih navijača", rekao je Vukojević.

Saša Janković Stručnjaci za Dnevnik Nove TV otkrivaju tajnu dugovječne karijere Modrića i Perišića: "Mogu jesti sve, ali..." divider

Utakmica Lige prvaka za brojne Ukrajince bit će puno više od nogometa, ističe bivši reprezentativac:

"Ova utakmica je puno više od sporta, naročito u ovo vrijeme. To jako dobro znaju igrači, ali i navijači. Očekujemo prekrasan ambijent, a naša je dužnost da damo sve od sebe na terenu".

Mnoge je zatekla najava Šahtara da će tužiti FIFA-u, i to za 50 milijuna eura zbog potencijalno velikih gubitaka od odlazaka stranih igrača:

gol expired Nasmijani Goce podbada Dinamo:''Evo, igrao je i dvojac koji je bio u noćnom izlasku'' divider

"Mislim da su UEFA i FIFA jako dobro upoznate sa stanjem u ukrajinskom nogometu i mora se naći određeni kompromis. Razumijem strane igrače koji igraju u Ukrajini, ali i klubove koji su uložili veliki novac. Svi moraju biti zadovoljni", rekao je pa se osvrnuo na početak nogometnog prvenstva Ukrajine:

"Nadam se da će, kako to Ukrajinci nazivaju, mirno nebo, ali prvenstvo treba početi 23. kolovoza kada je veliki praznik u Ukrajini, ali za sada još uvijek nemamo točne informacije gdje bi se odigravalo prvenstvo", zaključio je Vukojević. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider