Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak dan

Luka Bane: Pogledajte što je Realov "sadist" radio Modriću i društvu već na startu priprema

Nogometaši Real Madrida okupili su se u punom sastavu na pripremama i već prvi dan morali su na naporan režim Antonija Pintusa.

Kroos, Modrić i Ancelotti (Foto: Real Madrid)

Slavni Real Madrid prošle sezone osvojio je La Ligu i Ligu prvaka, a neopjevani junak tog uspjeha je poznati kondicijski trener Antonio Pintus, poznat po specifičnim metodama treninga.

Poznati Realov "sadist“ ne štedi svoje igrače, ali njegov način daje uspjeha jer je klubove u kojima je radio doveo do čak osam finala Lige prvaka. Posljednji put u svibnju tekuće godine kad je s Realom podigao ušati trofej u Parizu.

Trčali pod maskama za hipoksiju

Realovi nogometaši počeli su pripreme na početku tekućeg tjedna, a Luka Modrić i veterani priključili su se tek prekjučer, međutim već prvi dan nije bilo milosti za njih. Dobili su maske za hipoksiju na lice i započelo je Pintusovo mučenje, a navijači se šale kako Modrić i društvo izgledaju kao poznati negativac iz Bane iz Batmana.

Spomenute maske koriste se za simulaciju treninga na velikoj nadmorskoj visini, ograničavaju protog kisika pomoću ventila tijekom aerobnih vježbi i time pojačavaju rad mišića koje se koriste za disanje.

Trening je započeo točno u osam sati ujutro u Realovu kampu Valdebebasu i trajao je nekoliko sati, a već od samog starta bilo je jasno kako realovce očekuje „križni put“ na pripremama.

Metode koje donose rezultate

Međutim, Carlo Ancelotti neće imati ništa protiv njegovih metoda jer donose rezultate. To je jasno od prvog dana njegovog povratka u klub. Inicijalno je u Madrid stigao sa Zinedineom Zidaneom prije nekoliko godina, a njegov drugi mandat traje oko godinu dana.

Prva zadaća mu je bila spriječiti prečesto ozljeđivanje Realovih nogometaša, odnosno pokušati zaustaviti kronične probleme koje imaju igrači poput Hazarda i Danija Carvajala. Pintus je uveo rigorozna svakodnevna testiranja i pratio rezultate sa svojim suradnicima, promijenio je ishranu nogometašima Kraljevskog kluba i natjerao sve na njegove metode bez iznimke.

I uspio je, a jedan od krunskih dokaza je i naš Luka Modrić koji posljednjih godinu dana igra ponajbolji nogomet svoje ionako vrhunske karijere…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider